Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Touareg 2004-2009

VW ja Porsche kehittivät yhteistyössä maasturinsa, jotka on suunnattu useimpien kilpailijoiden tavoin ensisijaisesti USA:n markkinoille.
Autoesittely Volkswagen Touareg 2004-2009

VW on sisaruksista tavanomaisempi ulkonäöltään ja viimeistellympi sisustukseltaan. Siihen saa myös dieselmoottorin toisin kuin Porscheen. Touareg kootaan Slovakiassa.

Touareg on ulkonäöltään muhkea ja näyttää kilpailijoihinsa verrattuna suuremmalta. Se ei kuitenkaan ole ulkomitoiltaan suurempi kuin Volvo XC90 tai BMW X5. Sisätilat Touaregissa ovat kuitenkin erinomaiset joka suuntaan. Tilaa on suurillekin henkilöille niin edessä kuin takanakin ja leveyssuunnassa takaistuin on kelvollinen jopa kolmelle.

Etuistuimet eivät ole aivan huippuluokkaa. Istuimet ovat kookkaat, säätöjä runsaasti ja istuin on jämäkkä, mutta varsin laimeasti muotoiltu ja viimeinen silaus mukavuudesta jää puuttumaan. Takaistuin on varsin onnistunut. Näkyvyys on hyvä muualle paitsi taakse. Ulkopeilit ovat suuret.

Touaregin mallisto on kaksijakoinen. Perusmalleina on 3.2 V6 ja 2.5 R5 TDI. Ylelliset vaihtoehdot ovat 4.2 V8 ja 5.0 V10 TDI. Koeajettu auto edusti malliston halvinta versiota R5 TDI:tä. Transporterista tuttu viitosdiesel tarjoaa kohtuullisen suorituskyvyn. Auto on Suomessa aina varustettu 6-vaihteisella automaattivaihteistolla, joka on varsin onnistuneesti sovitettu yhteen moottorin ominaisuuksien kanssa. Näin ajaminen on vaivatonta ja vaihteisto toimii kohtuullisen miellyttävästi. Aivan huippua vaihtamisen pehmeys ei kuitenkaan edusta ja suorituskykyä kaipaavien täytyy hakea sitä tehokkaammista versioista. Ilmoitettu 12,9 sekunnin kiihtyvyyslukema kuvaa hyvin auton suorituskykyä.

Touaregin ajo-ominaisuudet olivat positiivinen yllätys. Useimmista muista katumaastureista poiketen Touaregilla ajaa mielellään mutkatietä. Auto toki kallistelee enemmän kuin useimmat matalat autot, mutta auto ohjautuu luontevasti ja ajotuntuma on hyvä. Myös ohjaus on varsin tunnokas eikä suuntavakavuudestakaan löydy puutteita.

Samaan aikaan alusta on mukava. Niin pienet epätasaisuudet kuin laajatkin heitot suodattuvat pois melko hyvin. Yli 2 tonnin paino tuntuu liikkeiden rauhallisuutena. Kokonaisuutena ajo-ominaisuuksien ja jousitusmukavuuden kokonaisuus on paremmin tasapainossa kuin monissa saksalaisissa isoissa henkilöautoissa. Malliston huippumallit tarjoavat vielä ilmajousituksen. Kääntöympyrä on pienempi kuin auton koosta voisi päätellä.

Meluisaksi Touaregia ei myöskään voi moittia, mutta selkeän särön hienostuneeseen autoon pakettiautomainen R5 TDI tuo. Moottorin ääntä ei voi luonnehtia hienostuneeksi. Rengasmelua voi kerrankin kehua hiljaiseksi.

Touareg R5 TDI:ssä on vakiona navigointilaitteisto, radio/CD, kevytmetallivanteet, ESP, 6 turvatyynyä, vakionopeussäädin, murtohälytin ja automaatti-ilmastointi. Lisävarusteeksi jää metalliväri, Xenon-valot, sumuvalot, nahkaverhoilu, sähköllä säädettävät istuimet ja sadetunnistin, jotka kaikki ovat vakiona V8:ssa ja V10 TDI:ssä. Näistä kertyy lisähintaa 8700 euroa. Kun vielä lisätään CD-vaihtaja, polttoainetoiminen lämmitin ja pysäköintitutka, päästään runsaan 12 000 euron lisävarusteluun.

Touaregissa on keskikonsolissa sijaitsevan navigaattorin lisäksi monitoiminäyttö mittariston keskellä. Näyttö on erittäin selkeä, mutta hetkellisen kulutuksen lukemat vilisevät liiankin näkyvillä numeroilla näkökentässä. Ajotietokoneen toiminnot ovat varsin suppeat. Hallintalaitteista täytyy lisäksi mainita ihmeellisen lyhyet ja alhaalla sijaitsevat viikset. Myös vakionopeussäätimen käyttökytkimet ratissa voisi sijoittaa hieman pienemmälle alueelle. Mukava yksityiskohta on käytössä olevan vaihteen näyttö, joka on automaattivaihteisissa kovin harvinainen.

Sisustukseltaan Touareg on laadukas, mutta R5 TDI-mallina ei ylellinen edes nahkaverhoilulla ja puulistoilla varustettuna.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin