Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Touareg 2012

Kohtalaisen hyvän menestyksen saanut VW Touareg päivitettiin melko nopeasti vastaamaan muuttuneita vaatimuksia.
Autoesittely Volkswagen Touareg 2012

Toisen sukupolven Touareg on edeltäjäänsä pari sataa kiloa kevyempi ja huomattavasti taloudellisempi. Perusmallin maastokelpoisuudesta on tingitty, mutta lisähintaan saa maastovarustusta.

Kooltaan Touareg on suunnilleen entisen kokoinen. Keula ei ole aivan yhtä mahtaileva ja sivuprofiili on tasapainoisempi. Touareg on jälleen kehitetty yhteistyössä Porschen kanssa, mikä osaltaan on mahdollistanut VW-mittapuulla nopean uudistumisen.

Kori ja sisätilat

Touareg on ulkomitoiltaan aivan samoissa lukemissa kovimpien kilpakumppaniensa eli BMW X5:n ja MB ML:n kanssa. Olennaisin ero kolmikossa on MB:n suurempi korkeus. BMW:n takaistuimella on hieman kilpailijoita väljempää. Touaregissakin täysikokoinen matkustaja mahtuu kuitenkin ongelmitta takapenkille. Takaistuin on melko matala. Kolmekin takamatkustajaa on toimiva yhdistelmä pidemmilläkin matkoilla. Takaistuimessa on sekä pituussäätö että selkänojan säätö. Kolmatta penkkiriviä VW ei tarjoa.

Etuistuimet ovat erinomaiset niin vakiomallina kuin etenkin sport-versiona. Edessä istutaan korkealla ja jos istuinta ja vastaavasti ohjauspyörää laskee, jäävät mittarien yläreunat ratin taakse.



Tavaratila on hieman lyhyempi kuin kilpailijoissa. Takaselkänojat kaatuvat tavaratilan sähkönapista. Tavaratilan pohja on hieman alempana kuin kaadetut takaselkänojat. Tavaratilasta löytyy kassikoukut ja kiinnityskiskot.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Touaregin vakiovarustelu on köyhempi kuin monessa puolta halvemmassa autossa. Vakiona on mm. aktiiviset pääntuet, kevytmetallivanteet, varashälytin, sadetunnistin, himmenevä sisäpeili, automaatti-ilmastointi 2 alueelle ja vakionopeussäädin. Osa varusteista on saatavana vain pakettina. 2325 euron yhteishintaan saa nahkaverhoilun ja bi-xenon-valot.

Vaihtoehtoisesti nappanahkaverhoilu, bi-xenon-valot, mukautuvat ajovalot ja sähkösäätöiset, ilmastoidut etuistuimet maksavat yhteensä 5660 euroa. Parkkitutkista joutuu maksamaan runsaat 1000 euroa. 4700 eurolla saa niiden lisäksi mukautuvan vakionopeussäätimen ja kaistavahdin. Kaikkiaan kattavaan varusteluun saa varata noin 20 000 euroa perushinnan päälle.



Sisustuksen laatu on vähintäänkin parhaiden kilpailijoiden tasolla. Materiaalit ovat hienoja ja sisustuksen muotoilu tyylikäs. Navigaattorin yhteydessä kojetaulussa on tyylikäs, suuri kosketusnäyttö. Hallintalaitteet ovat oikeilla paikoillaan, mutta viiksikäyttöistä vakionopeussäädintä ei voi olla kritisoimatta. Käynnistys tapahtuu Passatin tapaan avainta painamalla. Itse avain on Touaregissa kiiltävä puikula, jonka arvelisi olevan helposti pyrkimässä taskusta omille teilleen. Säilytyslokerot ovat suuria.

Moottori ja suorituskyky

Touaregin moottorivaihtoehtoina Suomessa on 3.0 V6 TDI (180 kW/245 hv) ja 4,2 V8 TDI (250 kW/340hv). Moottoreiden jatkona on 8-vaihteinen tiptronic automaattilaatikko. Tämä on epäilemättä optimaalinen voimalinja Touaregiin, vaikka bensahybridikin olisi tarjolla. Suorituskyky on riittävä, mutta ylenpalttisesti voimaa ei ole. Yhdistetty kulutus pysyttelee kaikilla voimanlähteillä kuitenkin 7,1-9,1 litran lukemissa. Vakiovarusteena oleva stop-start-järjestelmä toimii innokkaasti nollakelilläkin. Vaihteisto vaihtaa siististi ja viivyttelemättä.

0-100 km/h kiihtyvyyslukemiksi ilmoitetaan 7,6 (3.0l) ja 5,8 (4,2l) sekuntia. Huippunopeudet ovat puolestaan 218 km/h ja 242 km/h.



Kilpailuasetelma

Touareg on edeltäjäänsä tyylikkäämpi ja ylellisempi. Ainakin runsaasti lisävarusteltuna. Perushinta on BMW X5:ttä halvempi, mutta kattavasti varusteltuna X5 on jopa halvempi. Ominaisuuksiltaan Touareg on vähintäänkin kilpailijoiden tasolla eikä siitä löydy olennaisia heikkouksia.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin