Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volvo XC60 2012

Keskiluokan kalliimpien katumaasturien sarjaan ensimmäisenä tullut BMW X3 sai lyhyessä ajassa kolme kilpailijaa: Audi Q5:n, Mercedes-Benz GLK:n ja Volvo XC60:n.
Autoesittely Volvo XC60 2012

Volvo XC60 on maaliskuussa 2008 Geneven autonäyttelyssä esitelty Volvo XC90:n alapuolelle sijoittunut SUV. Autossa on Fordin pohjalevy ja sen AWD-neliveto on toteutettu Haldex -järjestelmän avulla.

Tilat

XC60 on 20 cm lyhyempi kuin isoveljensä XC90 tai V70. Omassa luokassaan se on hieman kilpailijoitaan pidempi. Takaistuimella pääntilaa on runsaasti ja keskitunnelin puute ilahduttaa. Polvitilaa on selvästi vähemmän kuin nykyisessä V70:ssa. Polvitilakin riittää, mutta varsin lähelle etuistuinten selkänojia pidempien matkustajien polvet osuvat. Oviaukko takaistuimelle on hieman ahtaan tuntuinen ja jalkateriä joutuu pujottelemaan. Istuin takana on mukava.

Etuistuimella tilat ovat erittäin väljät. Istuin on alimmassa asennossaankin korkealla. Istuimen sivutuki on melko vähäinen. Uutta Volvossa on istuimen kovuus. Kokonaisuutena istuinmukavuus on heikompi kuin useimmissa muissa Volvoissa. Tavaratila on pitkä, mutta melko matala. Takaistuimen selkänoja taittuu alas näppärästi kolmessa osassa ja laajennetun tavaratilan pohja on tasainen.

Näkyvyys ja varusteet

Näkyvyys eteen on hyvä, etupilarit tosin ovat melko paksut. Taakse näkymät ovat rajallisemmat, mutta ulkopeilit ovat suuret. Ikkunalinja nousee selvästi taaksepäin ja näkymä takasivuikkunan kautta sivulle esim. pysäköitäessä on yllättävän huono. Kylkien suojana on paksut muovilistat ovien alareunassa. Kääntöympyrä on suurehko.

Varustevaihtoehdot ovat Kinetic, Momentum ja Summum. Kineticiin sisältyy mm. automaatti-ilmastointi, lämmitettävät etu- ja takaistuimet, vakionopeussäädin, alumiinivanteet, radio/CD ja 6 turvatyynyä. Momentumissa on lisäksi mm. 15 astetta kääntyvät xenon-valot, parkkitutka takana, sadetunnistin ja murtohälytin. Summumissa on lisäksi vielä 18" pyörät, himmenevä sisäpeili, kattokiskot, sähkötoiminen kuljettajan istuin muistilla sekä nahkaverhoilu.

Lisävarustevalikoima on runsas ja hinnat osittain kohtuullisia. XC60:n sisustus on näyttävä ja laatuvaikutelma hyvä. Keskikonsolin litteä paneeli muistuttaa S40/V50-malleja. Verhoiluun on saatavilla yllättäviäkin 2-värisiä vaihtoehtoja. Säilytystilaa on melko niukasti ja hansikaslokero on melko pieni. Mittarit näyttöineen ovat tyylikkäät.

Vakionopeussäätimen asetettu nopeus näkyy mittaristossa. Vakionopeussäätimen käyttö ohjauspyörän napeilla on kilpailijoiden viiksiä parempi ratkaisu, mutta miksi vakionopeussäädin täytyy erikseen kytkeä päälle jokaisen käynnistyksen jälkeen ennen kuin se on käytettävissä?

Moottorit ja hinnat

Moottorivalikoimasta löytyy 2.0-litraiset ja 2,4-litraiset diesel- ja bensiinivaihtoehdot (D4, D5 ja T5) sekä T6 bensiinimoottori. Tehovaihtoehdot ovat 163, 215, 240 ja 304 hevosvoimaa. 163 hevosvoimaisen dieselin kulutus yhdistetyssä ajossa on parhaimmillaan etuvetomallissa 5.7-litraa/100km ja päästöjä syntyy pienimmillään 149g CO2/km.

Lisätehoa ja kulutusta kaipaava valitsee 304 hv T6 bensiinimoottoriversion, jonka yhdistelmäkulutus on 10,7-litraa/100km ja päästöjä syntyy 249g CO2/km. Kaupungissa T6 kuluttaa yli 15,2-litraa polttoainetta/100km.

XC60 etenee vakaasti ja kaarrekäyttäytyminenkin on korkeaksi autoksi hyvä. Ajettavuudessa heikkoutena on kevyen ohjauksen puutteellinen tunto. Jousitus on melko jämäkkä, mutta mukavuus on silti hyvä. Rengasmelu on eristetty varsin hyvin eikä auto muutu meluisaksi karkeallakaan pinnalla. Moottorin käyntiääni on karkeampi kuin monien kilpailijoiden dieseleissä. Suurin puute on muista automaattivaihteisista isoista Volvoista tuttu pieni viive vedon kytkeytymisessä vapaalla rullaamisen jälkeen. Vaihde vaihtuu sinänsä varsin miellyttävästi. Ajo-ominaisuudet ovat toimivat.

Yhteenvetona voi todeta että Volvo XC60 on tyylikäs ja käytännöllinen katumaasturi. Se tarjoaa riittävät tilat ja hyvän mukavuuden. XC60:n hinnat vakiovarustein ovat n. 47.700 - 76.100 euroa.

Vertailuun otettiin edellä mainitut BMW:n X3 ja Audin Q5, jotka ovat ominaisuuksiltaan hyvin samankaltaisia Volvon kanssa. Saksalaismerkkien, niin lähtöhinnat kuin kalleimmankin version hinnat ovat jonkin verran korkeammalla kuin Volvon. Audin ja BMW:n hinnat itse asiassa mukailevat hyvin paljon toisiaan. Vertailu taulukossa on näiden kolmen merkin edullisimmat dieselmoottorilla ja automaattivaihteilla varustetut nelivetoversiot.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin