Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Frankfurtin autonäyttely 2013: Renault ja Dacia

Renault Méganen toinen facelift ajoittui samaan aikaan kuin Peugeot esitteli uuden 308:n. Itse asiassa Peugeot on hieman edellä aikataulussa, sillä Méganen myynti alkaa vasta ensi vuoden alussa.
Frankfurtin autonäyttely 2013: Renault ja Dacia

Keulailme on muutettu samanlaiseksi kuin uudessa Cliossa. Ajovalot ovat suuremmat ja kulmikkaammat ja suuri Renault-logo on sijoitettu entistä suuremman säleikön keskelle. Kaksoiskytkinvaihteiston saa nyt myös TCe 130 -bensamoottorin yhteydessä.

Myös Renault Koleos on uudistettu. Suomessa vain pikavisiitin tehnyt korealaismaasturi on myös saanut uuden keulan, mutta sen muoto ei vastaa muuta mallistoa. Lisävarusteena saa nyt katvevahdin.



Konseptiautoja Renault oli tuonut osastolleen uusia ja vanhoja. Näistä merkittävin on Initiale Paris, josta tulee vuoden kuluttua Espacen korvaava tuotantoauto. Malli on muodin mukainen crossover eli katumaasturin ja tila-auton sekoitus. Espaceen verrattuna Initiale on paljon leveämpi ja matalampi, mutta myös 250 kg kevyempi. 4,85 metrin pituus vastaa nykyistä Grand Espacea.

Toisella istuinrivillä on erillisistuimet ja kolmatta riviä pystyy muuntelemaan monipuolisesti. Konseptin erikoisuuksia ovat mm. parkettilattia sekä kuhunkin istuimeen asennetut neljä Bose-kaiutinta. Moottorina konseptissa on 1,6-litrainen kahdella ahtimella varustettu diesel.

Dacian suosituin malli Duster faceliftattiin. Uudistukset olivat odotettua vähäisempiä eikä keulailmeestä maskin pienillä muutoksilla tullut yhtä tyylikäs kuin uudessa Sanderossa.

1,5-litrainen diesel on tarjolla 90- ja 110-hevosvoimaisena versiona, ja sitä on viritetty hieman taloudellisemmaksi. Bensamoottoriksi saa vanhan 1,6-litraisen ohella myös ahdetun 1,2-litraisen (125 hv). Muutamia muissa autoissa tavanomaisia varusteita on tuotu saataville: parkkitutka, ulkolämpömittari, navigaattori ja vakionopeussäädin nopeudenrajoitin toiminnolla.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin