Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

IL Koeajo: Audi A3 - Riittäisikö minulle pieni Audi?

Audi A3:ssa on jo enemmän ison Audin tuntua kuin A1:ssä. Moni miettii, entäpä jos ottaisinkin A4:n sijasta tämän kolmosen. Riittäisikö se?
IL Koeajo: Audi A3 - Riittäisikö minulle pieni Audi?
  • Uudistunut Audi A3 on kaunis ja erityisesti auton ohjaamo on nyt luokkansa laadukkaimpia.
  • Audi A3 tarjoaa mielenkiintoisen vaihtoehdon isoille sisaruksilleen, jos väljät matkustamotilat eivät ole ensisijainen ostoperuste.
  • Hinta on premiumin mukainen. Koeajoauto maksaa lisävarusteineen noin 36 000 euroa.

Audi A3 Sportback varustettuna 1,4-litraisella TFSi-turbobensalla on yksi uudistuneen malliston kiinnostavimmista malleista. Tiedetään, että 150-hevosvoimaisessa myllyssä on mukavasti puhtia ja kaksoiskytkinvaihteisto on nopea.

Moottorissa on myös VW-konsernin sylinterien lepuutusjärjestelmä, joka Audissa kantaa nimeä COD eli Cylinder on Demand. Alhaisessa ajorasituksessa kaksi sylinteriä huilailevat ja näin pitäisi säästyä polttoainetta. Kiivasrytmissä koeajossa sylinterit eivät juuri päässeet lepäämään, mutta 6,7 litran keskikulutus ei tämäntyyppisessä ajossa ollut paha lukema. Kannattaa huomata, että auton omistajat pääsevät kauniilla ajolla paljon siistimpiin lukemiin.

Ennen kaikkea Audin ostaja hakee kuitenkin tästä VW Golf -kokoluokan autosta sitä samaa premiumtunnelmaa, jonka löytää isoista Audeista.

Ja kyllä sitä premiumia on tarjolla. Audi A3 ohjaamon äänimaailma on miellyttävän hiljainen. Materiaalivalinnat ovat laadukkaita: mihin tahansa vain koskee, niin tuntuma on miellyttävä. Halpaa muovisuutta ei ole näkyvissä.

Arkkitehtuuriltaan ohjaamo on hieman isompia versioita yksinkertaisempi, mutta yhä toimiva. Ajoautossamme oli perinteinen pyörömittaristo ja keskellä kojelautaa näyttö, jonka kautta hallittiin myös ajoasetuksia.

Kaikki hallintalaitteet toimivat loogisesti ja ne osuvat kuskin käsiin ilman etsimistä. Se on luksusta sekin.

Jousitustuntuma on miellyttävä eikä oikeastaan kaipaisi edes minkäänlaisia ajoasetuksen säätöjä, mutta näytön alta niitäkin voi kaivella tässä autossa. Ohjaustunto on myös erinomainen. Ajettavuuden osalta Audi A3 toimii siinä kuin isommatkin Audit.

Ajoautomme sportti-istuimien (lisävaruste noi 1 800 euroa) istuintyynyosaa pystyi pidentämään, joten pitkäjalkainenkin löytää helposti hyvän istuma-asennon. Pitkän kuskin taakse ei jää tietenkään yhtä paljon istuintilaa kuin isoissa Audeissa.

Sportback-version iso takaluukku helpottaa lastaamista, vaikka itse tavaratila ei luokkansa suurimpia ole vieläkään.

Matkustamon ja tavaratilan mitat ovatkin sitten ne kohdat, joita ostaja joutuu miettimään. Jos takapenkillä istuu usein väkeä ja tarvitaan runsaasti tavaran kuljetustilaa, niin silloin on syytä kaivaa kuvetta ja valita isompi Audi. Muilta ominaisuuksiltaan Audi A4 antaa samat tunnelmat kuin isot sisarukset.

Ajoautossamme oli lisävarusteena Audi A3 Assist -paketti, joka sisältää mm. tämän adaptiivisen vakionopeussäätimen ja avaimettoman järjestelmän.

Ajossa aktiivinen vakionopeussäädin toimii moitteettomasti aina pysähdyksiin asti. Kevyt kaasun polkaisu päästä auton taas matkaan. Ylellisen mukavaa.

Lisäksi autossa oli kommunikaatiopaketti, jossa oli navigointivalmius, paremmat audiot ja kuljettajan informaatiojärjestelmä nelivärinäytöllä. Lisävarusteiden yhteishinta on noin 2 000 euroa ja jos tähän autoon päätyy, niin ainakin tuo ajoon liittyvä paketti kannattaa ottaa. Tosin näillä tuplavarusteilla hinta ponnahtaa noin 36 000 euroon.

Tähdet 19/25

Hinta 3/5
Premiumia ei saa ilmaiseksi. Mikä sitten on liian kallista, sen päättää kukkaron omistaja itse.

Ulkonäkö 5/5
Uudistunut A3 on nätin näköinen auto myös Sportback-korisena. Yksinkertainen linjakkuus on kaunista.

Ajomukavuus 4/5
Erittäin hyvä, lähes täydellinen. Pientä empimistä turbon vetoalueen alarajoilla ja kaksoiskytkinvaihteisto korosti sitä.

Tilankäyttö 3/5
Tila ei ole syy tämän auton ostoon. Kokoluokassaan ihan riittävä, mutta ei pidä huijata itseään: vaikka auto näyttää isolta Audilta, se ei ole sitä.

Kulutus 4/5
Kohtuullinen 6,7 litran keskikulutus taajama-alueiden sykkeessä, vaikka koeajossa ei juuri hyödynnetty sylinterien lepuutusta.

Iltalehden autotoimittaja Rönkön kommentti: Audi A3 autoa yksin tai kaksin ajaessa en osannut kaivata isompaa Audia. Antaa sen mitä isompikin.

Turvallisuus
Viisi tähteä kaikista turva-ajatteluista.

Hinta euroa: 32 106 € (koeajoauto lisävarustein noin 36 000 €). Takuu km/v: -/2

Koeajetun mallin tarkat tiedot, hinta ja lisävarusteet: Audi A3 1.4 TFSi COD Sportback S tronic

TEKNISET TIEDOT:
Sylinteritilavuus cm3: 1 395. Vääntö Nm/rpm: 250/1 500-3 500. Teho kW/hv/rpm: 110/150/5000-6000. Kiihtyvyys 0-100 km/h/s: 8,2. Huippunopeus km/h: 220. Koeajokulutus l: 6,7. EU-kulutus l: 6,2-5,9/4,5-4,2/5,1-4,8. CO2 g/km: 111 - 116.

MITAT:
Pituus/leveys/korkeus mm: 4 313/1 785/1 426. Akseliväli mm: 2 637. Paino kg: 1 315. Tavaratila l: 380.

Katso kuvat ja tarkemmat tiedot Iltalehden sivuilta.

Autotalli.com
Audi A3 uudet autot
Audi A3 vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin