Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

IL Koeajo: Citroën Space Tourer - konstailematon pikkubussi

Citroen Space Tourer -pikkubussi on koreilematon ja järkevä tila-auto ilman koristelua.
IL Koeajo: Citroën Space Tourer - konstailematon pikkubussi
  • Citroen Space Tourer on Peugeot Travellerin ja Toyota Proacen yhteistyömalli.
  • Yhdeksän hengen pikkubussina auto sopii vaikka tila-taksiksi tai ryhmien kuljetuksiin.
  • Auton 150-hevosvoimainen diesel on yllättän pirteä tämän kokoiseen autoon.

Citroën Space Tourerista on olemassa myös henkilöautomaisempi versio, mutta sitä ei vielä ole saatavilla Suomesta. Pitkällä akselivälillä varustetussa lyhytkorisessa versiossamme oli kuitenkin 9 istuinpaikkaa, joten autoa nähdään varmasti jossakin päin Suomea esimerkiksi tilataksina.

Ulkoisesti pienellä nokkakyömyllä varustettu auto ei erityisesti alleviivaa auton ranskalaisuuttaan, mutta ohjaamon istuttaessa asia avautuu heti. Vinokulmaiseen mittaristokehikkoon upotetut mittarit näyttävät nopeudet parittomina lukuina 50, 70, 90 ja niin edelleen.

Mittariston numerovälit ovat melko pieniä ja ja tarkan nopeuden arviointi epävarmaa. Onneksi autoon saa HUD-tuulilasinäytön. Se on Suomen rajoitusalueilla nykyään rahanarvoinen varuste. Ohjauspyörä on tässä perusvarusteisessa mallissa muovipintainen, mutta riittävän paksu, jotta siitä saa hyvän otteen. Ohjaustunto on erinomainen kaikilla nopeuksilla, kääntösäde on pakettiautoksi asiallinen.

Keskikonsolin ulkonemaan sijoitettu vaihdekeppi osuu hyvin käteen ja vaihteet loksuvat päälle kevyesti.

Ohjaamon miinuslistalle jäävät laskutilat. Keskikonsolista on niukasti tilaa pienille esineille kuten kännykälle, lompakolle tai aurinkolaseille.

Kojelaudan päällä on hyvä kannellinen lokero, mutta etuosassa ja konsolissa on vain pieni liukaspintainen lokero, jossa ei ajon aikana pysy mikään.

Mukikolot on sijoitettu kojelaudan päihin kuten vaikkapa Volkswagen Caravellessa, mutta siinä juoma on turhaan suorassa auringonpaisteessa. Sopii lähinnä kahvimukille. Ovien sivutaskut ovat väljät.

Ajoautossamme oli pelkääjän puolella kolmen istuttava sohva, jossa ei ollut minkäänlaisia säätömahdollisuuksia. Ikävä istua pitkää matkaa.

Takana istuinjärjestys oli 1+2 ja 1+2 eli yhteensä 6 paikkaa. Istuinyksiköiden selkänojat pystyi taittamaan eteen ja ne pystyi myös kokonaan poistamaan, jolloin taakse sai täysimittaisen pakettiauton tavaratilan. Penkit irtosivat kahden vivun käännöllä lukoista ja olivat kevyehköt nostella.

Lattiapinta oli takana kovaa ilmeisesti kovaa kulusta kestävää muovia. Henkilökuljetuksissa se vaatisi tukevat matot mukavuutta tuomaan.

Pakettiautomaisuutta korosti takana myös se, että taakse ei oltu vedetty minkäänlaisia ilmastointi- tai lämmityslaitteen putkia. Miellyttävämpiä henkilökuljetuksia hakevan kannattaa odotella Space Tourerin tila-automaisempaa versiota markkinoille.

150-hevosvoimainen diesel maistui yllättävän pirteältä, suorastaan ripeältä kaupungissa ja isoilla teillä. Alusta tuntui toimivan paremmin kuormattuna kuin tyhjänä, minkä selittää tietysti auton käyttötarkoitus.

PSA-konsernin käyttämä aktiivinen vakionopeussäädin on siitä erikoinen, että se kyllä pyrkii pitämään etäisyyden sopivana edellä menevään, mutta ainoastaan moottorijarrutuksen tai kiihdytyksen avulla. Autopilotti ei osaa jarruttaa, joten tässä voisi puhua korkeintaan puoliaktiivisesta pilotista.

Teknisesti Space Tourer on likimain sama auto kuin Toyota Proace tai päinvastoin.

Kun lähes legendaarinen Toyota Hiace poistui Euroopan markkinoilta, niin Toyota tarvitse jotakin muuta pakettiautoluokkaan. PSA-yhtymän (Peugeot-Citroen) uusi pakettiautokonstruktio oli niistä sopivin.

Citroen Space Tourer

Mikä auto: täysin uusi Citroen Space Tourer -pikkubussi (Toyota Proace on samalta Peugeot-Citroenin linjalta valmistuva auto).

Mikä tekniikka: ajoautossa pitkä akseliväli, lyhyt kori, 9 istuinpaikkaa.

Moottori: 2,0 BlueHDI 150 (150 hv/4000 ja 370 Nm/2000).

Kulutus: 5,3 (koeajossa 6,9 - 7,6).

Hinta: ei vielä vahvistettu.

Katso kuvat ja tarkemmat tiedot Iltalehden sivuilta.

Autotalli.com
Citroën uudet autot
Citroën vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin