Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Audi R8 2012

Audi R8:aa aluksi vaivannut pienoinen voimanpuute ratkaistiin Ingolstadtissa lisäämällä moottoriin 2 lisäsylinteriä ja 1 litra iskutilavuutta.
Koeajo Audi R8 2012

Syntyi Audi R8 V10. Se on häijympi, vakuuttavampi ja ennenkaikkea nopeampi kuin edeltävä pikkuveljensä. Todellisuudessa R8 V10 onmoottorin ja alustan ympärille rakennettu rata-auto, josta on kovalla rahallaja kallein materiaalein tehty ns. katulaillinen. Auton hinta on huikaiseva:lähes 270 tuhatta autoveroineen! Lamborghini-sukuisen moottorin 525 hevosvoimaamaksavat siten yli 508 euroa kappale.

Aloitamme ajamisen kaupunkiympäristössä. Audin vauhdikkaan korin lisäksihuomio kiinnittyy merkille tyypilliseen sisätilojen rauhalliseen ilmeeseen,joka muistuttaa merkin perinteistä. Niinpä ohjauspyörä ei sytytä, jaurheilulliseen vakiovarustepenkkiinkin kaipaisi lisää reisitukea. Auto on hyvinmatala, joten liikennevaloja saa kurkkia.

Ajettavuus

Audin R Tronic -automaatti vaihtaa ajoittain kömpelön niiaavasti, itsevaihtaen vaihteet vaihtuvat notkeammin. Ohjaamon takana kurnuttavakymmensylinterinen verryttelee, ja mekaaninen Torsen-tyyppinen quattro-nelivetotarjoilee tarvittaessa pitoa etuakselille 15-35%. Mutkatieosuudella luottamusautoon vahvistuu: pitoa on ällistyttävän paljon. Kaarteet sujuvat kuinraiteilla. Rampista kiihdyttäessä ensimmäiset 12 sekuntia ovat ohi, kun R8tempaisee mittariin 200 km/h. Ohjattavuus pysyy ihailtavan vakaana. Ajoittainkeula osoittaa hieman levottomuutta, mutta meno vakavoituu kun alustan säädötasettaa sport-asentoon.

Käytettävyys

Superautojen käytettävyys jokapäiväisessä ajossa on aina arvoitus. Audi R8V10:llä on tässä suhteessa parikin arkielämää hankaloittavaa ominaisuutta –ellet sitten ole kansainvälinen agentti joka liikkuu vain luottokorttitaskussaan. Ensinnäkin: siinä on vain kaksi istumapaikkaa. Matkustajatviihtyvät varmasti virheettömän kliinisessä Audissa, jossa viimeistely onhuippuluokkaa, mutta intohimoja auton sisätilat eivät herätä. Toiseksi:tavaratila on vain 100 litran kokoinen. Etukannen alle sijoitettuuntavaratilaan ei siten mahdu kuin pari reppua ja se on sitten siinä.

Tutustu tarkemmin Audi R8 ominaisuuksiin ja katso valmistajan kuvat täältä.

Suorituskyky: 8,3

Audin vapaastihengittävä V10 on joukon tehokkain verrattaessa Nissan GT-R jaJaquar XKR moottoreihin.

Mukavuus: 7,1

Audissa on tilat vain kahdelle. Sisällä viihtyy, mutta olo on hiemanklaustrofobinen.

Luotettavuus: 6,8

Audi ei ruostu, mutta takuu voisi olla pidempikin.

Ajomiellyttävyys: 8,9

Audi on erittäin vakaa lähes kaikissa ajotilanteissa. Näkyvyys ulos on rajoittunut.

Ulkonäkö: 8,4

Audi on tarkoituksenmukaisen eleetön, mutta hyvin tyylikäs ja viimeistelty.

Polttoaineen kulutus: 6,2

Audi on tämän joukon janoisin. Huoltoväli tavanomainen.

Valmistuslaatu: 8,5

Viimeistely ja materiaalit virheettömät.

Sisätilojen suunnittelu: 5,5

Audi jää tilantarjonnassa viimeiseksi.

Luokkansa paras: 7,3

Yhden Audi R8 V10:n hinnalla voisi ostaa kutakuinkin 2 Nissan GT-R:ää. Audinhinta on tyrmistyttävä!

Kokonaisarvio: 7,5

Automerkit.fi järjesti harvinaisen tilaisuuden ja koeajoi peräti kolmea aivan hiljattain esiteltyä uutta supersporttia: Audi R8 V10:tä, Jaguar XKR:ää ja Nissan GT-R:ää. Lue lisää vertailusta Superautovertailu: Audi R8 V10 vs Jaguar XKR vs Nissan GT-R tästä linkistä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin