Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo BMW X3 xDrive20dA Business

BMW X3:n ajettavuus on rauhoittunut selvästi edellisestä mallista eivätkä kosketukset urien reunoihin tuntuneet yhtä kiusallisesti. Silti suuntavakavuudessa olisi selvästi kehittämistä.
Koeajo BMW X3 xDrive20dA Business

Tässä suhteessa X3 on kilpailijoitaan jäljessä. 520d:hen verrattuna moottoritieominaisuudet ovat X3:ssa merkittävästi huonommat. Auton korkeus tuo X3:een myös selvästi sivusuuntaista keinuntaa. Ohjaus on varsin hyvä ja tarkka. Lumisella pikkutiellä X3 etenee mallikelpoisesti, mutta liukkaalla moottoritiellä ajotuntuma ei ole lähelläkään edellisen sukupolven 525xd:tä, josta myös X5 tosin jää selkeästi.

Jousitus toimii suuremmissa heitoissa mallikelpoisesti. Pienet täräytykset tuntuvat vastaavasti enemmän kuin näinkin korkeaprofiilisilla renkailla odottaisi. Tässä käyttäytyminen menee ristiin 5-sarjan kanssa, jossa ongelmia on enemmänkin suurissa heitoissa. Kilpailijoihinsa verrattuna X3:n jousitus sijoittuu kakkossijalle XC60:n jälkeen.

Melutaso on varsin hiljainen. Kilpailijoista GLK ja XC60 pääsevät suunnilleen samaan Audin ollessa äänekkäämpi. Moottorin ääni on nelisylinteriseksi dieseliksi miellyttävä, mutta X3:ssa se on kuuluvampi kuin 520d:ssä.

BMW:n 2,0-litrainen diesel on tunnetusti nelisylinteristen parhaimmistoa. Uusimmassa versiossaan siinä on tehoa 135 kW/184 hv. Suorituskyky on riittävä, mutta ei ylenpalttinen. Kiihtyvyydeksi 0-100 km/h luvataan 8,5 sekuntia, mikä vastaa suorituskyvyn antamaa vaikutelmaa. X3:n automaattivaihteisto on nyt 8-vaihteinen. X3 20d vaihtaa siististi ja käyttää 80 km/h nopeudessa hieman suurempia kierroksia kuin 520d, joka jyristää juuri tuossa nopeudessa ärsyttävästi. X3 myös vaihtaa pienemmälle pian 80 km/h:n alapuolella ennen kuin pahin jyristys pääsee alkamaan.

Näkyvyys on X3:ssa parempi kuin useimmissa muissa katumaastureissa. Toivomista on lähinnä takanäkyvyydessä. Kääntöympyrän halkaisija on yllättävän suuri ja yhtä suuri kuin 520d:ssä. Tilojen osalta eroina 520d:hen ovat X3:n kapeammat sisätilat ja matala takaistuin. Tavaratilassa ero 520d Touringiin on vähäinen.

Suorituskyky: 9,0

BMW:n 2,0-litrainen diesel on 4-sylinteristen dieselien kärkeä ja tarjoaa hyvän suorituskyvyn myös X3:ssa.

Mukavuus: 8,9

Sisätilat ovat runsaat, mutta takaistuimen mukavuus kaipaisi parannusta.

Luotettavuus: 8,6

Turvallisuus on huippuluokkaa ja luotettavuus hyvä.

Ajomiellyttävyys: 8,9

Ajo-ominaisuudet ovat katumaasturiksi hyvät, mutta suuntavakavuus on hieman puutteellinen. Jousitus toimii hyvin ja melutaso on kohtuullinen.

Ulkonäkö: 8,5

X3:n muotoilu on täysipainoinen ja tyylikäs. Myös sisustus on linjakas.

Polttoaineen kulutus: 9,3

X3 20d on katumaasturiksi taloudellinen. Huoltovälit ovat pitkät.

Valmistuslaatu: 8,5

X3:n viimeistely on hyvä. Materiaalit eivät ole aivan huippua.

Sisätilojen suunnittelu: 8,7

Tavaratila on suuri ja ennen kaikkea pitkä. Säilytystiloja matkustamossa on runsaasti.

Luokkansa paras: 9,0

X3 kilpailee tasapäisesti luokkansa parhaiden kanssa, mutta samalla rahalla saa parempia henkilöautoja.

Konaisarvio: 8,8

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin