Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Fiat Grande Punto 1.4 16V 95 Dynamic

Fiat on Euroopan merkittävimpiä pikkuautojen valmistajia, mutta isommissa luokissa menestys on ollut vaatimatonta. Grande Punto on kasvanut kooltaan samoihin mittoihin tuoreimpien kilpailijoiden kanssa eli pituutta löytyy noin 4,0 metriä.
Koeajo Fiat Grande Punto 1.4 16V 95 Dynamic

Auton markkinoiminen nimellä Grande Punto johtuu siitä, että myös vanha Punto jää vielä valmistusohjelmaan.

Punton ohjaus tuntuu ensimmäisen sukupolven sähkötehostetulta. Varsinaista tuntoa ei ole, mutta asiaa yritetään korjata voimakkaalla keskityksellä. Liiallinen keveys ei ole aivan yhtä paha ongelma kuin edeltävässä Puntossa. Mutkien ajaminen on nyt hieman helpompaa. Moottoritiellä auto on kuitenkin hieman levoton ajettava. Kaupungissa ajettavuus on ongelmatonta ja kevyt ohjaus paikallaan.

Jousitusmukavuus on asiallisella tasolla. Isommat epätasaisuudet suodattuvat mukavasti, mutta pienet epätasaisuudet tuntuvat hieman liian hyvin. Kolahtelua töyssyissä ei esiinny. Kokonaisuutena vaikutelma jousituksestakin jää kuitenkin luokan keskitason alapuolelle.

Yhden autoyksilön perusteella en uskalla ottaa lopullista kantaa Punton melutasoon. Joka tapauksessa tässä yksilössä oven äänieristys oli täysin epäonnistunut. Tuuli suhisi niin voimakkaasti, että rengasmelu hautautui sen alle. Myös vastaantulevien autojen äänet kuuluivat voimakkaina. Moottorin ääni on kohtuullinen. Rengasmeluun vaikuttaa paljon tienpinnan laatu. Karkealla pinnalla kumina on voimakasta.

Suorituskyky: 6,0

Moottorin vääntöominaisuudet ovat poikkeuksellisen heikot, mikä lisää vaihtamistarvetta. Jarrujen teho on heikko.

Mukavuus: 7,9

Sisätilat ovat runsaat. Takaistuimen polvitilaa on tosin joissakin kilpailijoissa enemmän. Varustelu on Dynamic-mallissa melko hyvä.

Luotettavuus: 6,8

Takuu on lyhentyneenäkin hyvä, mutta tiepalvelua ei ole tarjolla.

Ajomiellyttävyys: 7,9

Ohjaus on tunnoton ja moottoritiellä Punto on rasittavan levoton ajaa. Kääntöympyrä on pieni. Jousitusmukavuus on hieman luokan keskitasoa heikompi. Näkyvyys on pikkuautoksi heikohko.

Ulkonäkö: 9,2

Grande Punton suurin vahvuus on tyylikäs muotoilu niin ulkona kuin sisällä.

Polttoaineen kulutus: 8,1

Kulutus on pieni, mutta huoltokulut nousevat melko korkeiksi.

Valmistuslaatu: 6,5

Verhoilukangas on tyylikästä, mutta paljon muita kehuja Punton viimeistelystä ei voi antaa.

Sisätilojen suunnittelu: 7,2

Tavaratila on luokassaan tavanomaisen kokoinen.

Luokkansa paras: 7,3

Grande Puntossa vain harvat ominaisuudet ylittävät luokan keskitason ja kokonaisuus jää jälkeen useimmista kilpailijoista.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin