Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Hyundai i20 1.4 Comfort

Hyundai i20 on ulkomitoiltaan aivan luokkansa normilukemissa. Edeltäjään Getziin verrattuna se on hieman väljempi sisätiloiltaan eikä kilpailijoistakaan montaa tilavampaa löydy.
Koeajo Hyundai i20 1.4 Comfort

Esimerkiksi VW Polo joutuu pari senttiä suuremmasta pituudestaan huolimatta toteamaan i20:n selvästi tilavammaksi. Takapenkillä on hyvät tilat kahdelle keskikokoiselle matkustajalle. Ensimmäisenä puutetta tulee polvitilasta. Istuin on laimeasti muotoiltu, mutta istuin on riittävän korkealla ja mukavuus kaikkiaan asiallinen.

Ajettavuus, alusta ja melutaso

i20:n sähkötehosteinen ohjaus tuntuu vasteeltaan hieman keinotekoiselta. Hyvä ohjaus maantieajoa ajatellen on kuitenkin aika harvassa pikkuautossa, koska valmistajilla on taipumus tehdä kaupunkiajossa kevyeltä tuntuvia ohjauksia. Joka tapauksessa ohjaus aiheuttaa pientä korjailun tarvetta maantieajossa. Mahdollisesti autossa on myös luontaista uraherkkyyttä. Ohjausta suurempi ongelma on epämukava jousitus. Alusta on jäykkä ja kuoppaisella pikkutiellä jousituksen toiminta oli hermostunutta. Nopeuden lisääntyessä alusta pääsee paremmin juoneen mukaan.



Melutasoa ei voi kehua alhaiseksi, mutta pikkuautoluokassa se on kohtuullinen. Moottorin ääni pysyttelee taustalla. Rengasääniä täydentävät suuremmissa nopeuksissa tuulen suhinat.

Moottorivalikoimaa on Suomessa 1,2- ja 1,4-litraisten bensakoneiden ja 1,4-litraisen dieselin verran. Bensamoottorit ovat kokoonsa nähden tehokkaita, mutta ainakaan koeajetusta 1,4-litraisesta ei oikein jäänyt sataa hevosvoimaa vastaavaa kuvaa. Joka tapauksessa auto kulkee vaivattomasti ja pärjää kilpailijoiden 1,4-litraisille niin sitkeydessä kuin kierrosherkkyydessä. Tämän moottorin yhteyteen tulee myöhemmin tarjolle 4-vaihteinen automaattivaihteisto. Manuaalivaihteistoissa on pitäydytty viidessä vaihteessa. Ilmoitetut kulutuslukemat eivät ole erityisen pieniä.

Suorituskyky: 7,6

1,4-litrainen bensamoottori vastaa kilpailijoiden samankokoisia moottoreita.

Mukavuus: 7,4

Takaistuintilat ovat lähellä luokan kärkeä. Istuimet ovat kovat, mutta sivutukea puuttuu. Vakiovarustelu sisältää luokassa olennaisen, mutta lisävarusteita ei juuri tarjota.

Luotettavuus: 7,7


Takuu on 5 vuotta. Törmäystestissä uusimpia kilpailijoita vastaava tulos.

Ajomiellyttävyys: 7,5

Ajo-ominaisuudet ovat ongelmattomat, mutta ohjaus saisi olla tunnokkaampi. Jousituksen suunnittelussa ei ole täysin onnistuttu. Melutaso on kohtuullinen.

Ulkonäkö: 7,4

Muotoilu on ajanmukainen ja persoonaton.

Polttoaineen kulutus: 8,2

Kulutus vastaa kilpailijoita ja huoltokustannukset ovat kohtuulliset.

Valmistuslaatu: 5,5

Intiassa valmistetun i20:n laatuvaikutelma ei ole kovin korkeatasoinen.

Sisätilojen suunnittelu: 7,5

Tavaratila on melko suuri.

Luokkansa paras: 8,3

Hyundai i20 on tilava ja näppärä kaupunkiauto, joka hukkuu luokassaan suureen massaan toimivia perusautoja.

Konaisarvosana: 7,4

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.




Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin