Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Hyundai i30 1.6 GDI Comfort

Hyundain uudistunut perheautoluokan i30 on suunniteltu pääosin Saksassa ja se valmistetaan Tsekissä. Auto on muotoiltu eurooppalaiseen tyyliin ilman häiritseviä yksityiskohtia.
Koeajo Hyundai i30 1.6 GDI Comfort

Etuistuimissa selkänojan muotoilu on toimiva. Sen sijaan istuinosa ei tarjoa aivan kaivattua tukea. Varsinkin reunat ovat pehmeät ja tiukassa kaarteessa tuntuu, että pehmusteet painuvat pohjaan, kun paino siirtyy toiselle reunalle. Myös reisitukea saisi olla enemmän.

Näkyvyys on olennaisesti parempi kuin i40:ssa. Takaikkuna on kuitenkin melko pieni ja edessä hyvin loivat pilarit heikentävät näkymiä. Kääntöympyrän halkaisija on keskitasoa suurempi.

Moottorivalikoimassa on Suomessa 1,4- ja 1,6-litraiset bensa- ja dieselmoottorit ja manuaalivaihteiston yhteydessä on sammutusautomatiikka. Vaihteistot ovat 6-vaihteisia kaikissa versioissa. Automaattivaihteiston saa 1,6-litraisiin ja se nostaa ilmoitettuja kulutuslukemia peräti 1,7-1,8 litralla. Koeajetussa autossa oli manuaalivaihteisto ja suorasuihkutteinen 1,6-litrainen bensamoottori (99 kW/135 hv). Sen suurin vääntölukema saadaan 4850 kierroksella, joten moottorin luonne on varsin erilainen kuin ahdetuissa pienissä bensakoneissa. 1,6-litraisten sarjassa moottori pärjää hyvin, mutta ohituskiihtyvyys viitosella ei ole kovin ripeää.

Ajo-ominaisuudet ovat kehittyneet merkittävästi edeltäjästä. Ohjaustehostuksessa on valittavissa kolme asentoa: Comfort, Normal ja Sport. Comfort tuntuu sopivan parhaiten pysäköintitilanteisiin, mutta Normal ja Sport toimivat kumpikin maantiellä ja niiden ero on selvä. Ohjaus keskittää hitaissa nopeuksissa voimakkaasti. Maantiellä siinä on hivenen tahmeutta etenkin Sport-asennossa, mutta varsin hyvin ohjauksen suunnittelussa on onnistuttu. Sileällä tiellä Hyundai kulkee suoraan, joten siltäkin osin tilanne on kunnossa.

Jousitus on hieman kaksijakoinen. Pääosin se toimii kevätroutaisilla teillä pehmeästi ja mukavasti. Suurimmissa heitoissa tulee odotettua suurempi rytkäys ja pienissä epätasaisuuksissa esiintyy pintakovuutta. Kokonaisuutena jousitusmukavuus yltää kuitenkin luokan parhaimmistoon.

Rengasmelu on karheilla tienpinnoilla melko voimakasta ja sävy kireää. Sileillä pinnoilla ääntä lähtee olennaisesti vähemmän.

Kojetaulu muistuttaa i40:n linjauksia, mutta tarkemmin tutkittaessa i30:n kojetaulu on muotoiltu hieman varovaisemmin. Laatuvaikutelma on hyvä, vaikka kojetaulun alaosan muovilaatu onkin hieman karkeakuvioista. Istuinten reunojen materiaali on melko arkista. Hallintalaitteet ovat selkeät ja oikeisiin paikkoihin sijoitetut. Kaasun ja kytkimen käytössä on vielä hieman korealaisista tuttua hiomattomuutta, mutta omistajatasolla näihin tottuu nopeasti. Säilytystilaa on keskinkertaisesti.

Hyundai i30 on helposti lähestyttävä auto, joka tuntuu heti tutulta. Muotoilu ja laatu ovat kunnossa, ajo-ominaisuudet ja mukavuus hyvät ja tilat kilpailukykyiset. Luokan kärkeen pääsemiseksi jäämme odottamaan kehitteillä olevaa kaksoiskytkinvaihteistoa sekä moderneja pieniä bensaturboja.

Suorituskyky 7,9

Kierrosherkkä bensakone ei tarjoa kovin hyvää ohituskiihtyvyyttä

Mukavuus 7,8

Takaistuintilat ovat luokassaan hyvät ja istuin mukava. Etuistuimet eivät ole aivan onnistuneet. Varustelu vaatii muutamia täydennyksiä lisävarustelistalta.

Luotettavuus 8,6

Takuu on erinomainen. Turvallisuus on hyvällä tasolla.

Ajomiellyttävyys 8,3

Niin ajo-ominaisuudet kuin jousitusmukavuus ovat hyvät. Rengasmelua on karkealla pinnalla melko paljon. Hallintalaitteet ovat selkeät.

Ulkonäkö 8,8

Muotoilu on nykyaikainen ja tyylikäs niin sisällä kuin ulkona. Värivalikoimassa on persoonallisiakin sävyjä.

Polttoaineen kulutus 8,5

Kulutus ja huoltokustannukset ovat tavallisella tasolla.

Valmistuslaatu 8,5

Viimeistelyn laatu on hyvä, mutta materiaalit pääosin laadukkaita.

Luokkansa paras 9,5

i30 ominaisuuksiltaan lähellä luokan kärkeä. Hinta ei ole erityisen halpa.

Kokonaisarvio 8,5

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin