Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Kia Rio 1.4 EX Premium Pack 2012

Uusi Kia Rio ei ole erityisen persoonallinen, mutta se on linjakas ja nuorekas. Auton perusrakenne on läheistä sukua korkeammalle Vengalle.
Koeajo Kia Rio 1.4 EX Premium Pack 2012

Rion jousitus on riittävän pehmeä ja niinpä jousitusmukavuus on luokassaan hyvä. Suuremmissa heitoissa joustoliikkeet ovat melko suuria ja kaarteessa Rio kallistuu tuntuvasti. Ohjauksen osalta Rio ei ole päässyt normaalille eurooppalaiselle tasolle. Ohjaus on epätarkka, keskittää huonosti ja kuljettajalle välittyy heikosti tuntumaa. Sivulle vilkuillessa saa olla tarkkana, ettei auto harhaudu ajolinjaltaan, kun ohjaus ei tästä tietoa kuljettajalle anna. Tämän jälkeen on yllättävää todeta, ettei ohjaus ole erityisen kevyt. Joka tapauksessa Rio on kaupunkiajossa miellyttävä kulkuneuvo.

Liikkeelle lähdettäessä Rio on erittäin hiljainen. Jo kaupunkinopeudessa rengasäänet nousevat kuitenkin kuuluviin ja voimistuvat maantienopeuksissa tämän kokoluokan tavanomaiselle tasolle.



Näkyvyys kärsii merkittävästi muotoilusta. Etupilarit ovat hyvin loivat ja peilien edessä olevat lisäikkunat hyödyttömät näkyvyyden kannalta. Takaikkuna on pienikokoinen. Varsien päähän kiinnitetyt ulkopeilit ovat hyvät. Suojalistoja ei löydy mistään suunnasta. Kääntöympyrän halkaisija on luokassaan normaali.

Rion bensamoottorit ovat 1,2- ja 1,4-litraiset. Tehoa molemmissa on iskutilavuuteen nähden runsaasti. Dieselinä tarjotaan huipputaloudellista 1,1-litraista (55 kW/75 hv) ja 1,4-litraista (66 kW/90 hv). Koeajetussa autossa oli 1,4-litrainen bensamoottori (80 kW/109 hv). Suorituskyky on 1,4-litraiseksi normaali, mutta teholukeman asettamat odotukset eivät täyty. Vaihteita on kuusi, joten vaihtamista näinkin tehottoman moottorin yhteydessä riittää. Tämän moottorin yhteydessä on tarjolla myös 4-vaihteinen automaattivaihteisto.

Suorituskyky: 7,6

Teholukemaansa verrattuna Rion 109-hevosvoimainen jättää vaisun kuvan, mutta vastaa kilpailijoiden 1,4-litraisia.

Mukavuus: 8,0

Takaistuimella on juuri riittävät tilat täysikokoiselle matkustajalle. Istuimet ovat melko hyvät niin edessä kuin takana. Premium Pack -varustelu tarjoaa ostajan tässä luokassa kaipaamat varusteet kattavasti.

Luotettavuus: 8,0

Kian etuna on seitsemän vuoden takuu.

Ajomiellyttävyys: 7,6


Ajo-ominaisuudet on pilattu tunnottomalla ohjauksella. Kaupungissa Rio on kuitenkin paikallaan. Jousitus on varsin mukava. Melutaso on luokassaan kohtuullinen.

Ulkonäkö: 7,8

Rion ulkomuoto on näyttävä, mutta sisätiloissa muotoilu on vaatimatonta.

Polttoaineen kulutus: 7,8

Kulutus on luokan normaalia tasoa. Kian huollot eivät edelleenkään ole halpoja.

Valmistuslaatu: 7,9

Työn laatu on moitteetonta ja sisustuksen materiaalit luokassaan asiallisia.

Sisätilojen suunnittelu: 7,5


Tavaratila vastaa kooltaan luokan keskiarvoa. Säilytyslokeroita on melko paljon.

Luokkansa paras: 8,8

Rio on näyttävä ja toimiva kokonaisuus. Ohjaus ei valitettavasti ole kokonaisuuden tasolla.

Konaisarvosana: 7,9


Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin