Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Seat Altea 1.9 TDI Style (2010)

Koeajetussa Alteassa oli monissa malleissa käytetty 1,9-litrainen TDI, jossa nykyään on tehoa 105 hv.
Koeajo Seat Altea 1.9 TDI Style (2010)

Tyhjäkäynnin tuntumassa voimaa on niukasti ja liikkeellelähtö vaatii tavanomaista reippaampaa kaasun painamista, mihin tietysti tottuu vähitellen. Voimaa on tarjolla lyhyellä alueella, sillä 4000 kierroksen tienoilla meno hyytyy. Altean suorituskyvystä jäi hieman vaisu kuva verrattuna edelliseen samalla moottorilla ajettuun autoon, Octaviaan. Altea on varsin painava (1405 kg).

Altea erottuu tasaisesta VAG-perheestä: painotus on enemmän jämäkkyydessä kuin mukavuudessa ja ohjaus on sisarmalleja kevyempi. Kevyt ohjaus miellyttää pysäköitäessä. Hitaissa nopeuksissa se vaatii totuttelua, mutta maantiellä tunnokkuutta löytyy, vaikka suuremmassakin nopeudessa ohjaus on tavanomaista kevyempi.

Näkyvyys autosta on tila-automainen: kauas näkee hyvin korkean istuma-asennon ansiosta, mutta viistot ja leveät pilarit haittaavat näkyvyyttä. Tuulilasinpyyhkimet on lappu-Liisan kiusaksi sijoitettu pystyyn, osittain pilarien suojaan. Ulkopeileissä näkökenttä on pilattu virtaviivaisella muotoilulla.

Yhtä luontevaa ajokäytöstä ja täsmällistä käsiteltävyyttä tässä luokassa ei tarjoa kuin Ford C-Max. Suuntavakavuus maantiellä jättää hieman toivomisen varaa. Lyhyellä akselivälillä on varmasti vaikutusta asiaan.

Melutasoa ei voi kehua hiljaiseksi. Pumppusuutindieselin ääni kiihdytyksissä on häiritsevä ja renkaat kumisevat maantiellä melkoisesti. Moottorin ääntä lukuun ottamatta melussa ollaan kuitenkin luokan normaalilla tasolla.

Suorituskyky: 6,7

Vanhanaikaisessa pumppusuutindieselissä on voimaa mukavasti yli 1500 r/min kierroksilla.

Mukavuus: 8,7

Alteassa on riittävät tilat suurikokoisillekin matkustajille, mutta kilpaileviin tila-autoihin verrattuna tilat ovat pienehköt. Istuimet ovat erinomaiset.

Luotettavuus: 7,3

Katsastustilastoissa Altea on keskiarvon tuntumassa. Turvallisuus ei ole aivan nykytasoa. Vain 2 vuoden takuu ja tiepalvelu.

Ajomiellyttävyys: 8,2

Altea on jämäkkä ajettava, mikä hieman kostautuu jousitusmukavuudessa. Melutaso on melko voimakas. Näkyvyys on puutteellinen.

Ulkonäkö: 7,8

Ulkomuoto on edelleen tuore. Sisustus on nuorekas.

Polttoaineen kulutus: 8,5

Kulutus on pieni ja huoltovälit pitkät.

Valmistuslaatu: 6,9

Laatuvaikutelma on kunnossa, mutta materiaalien tasoon ja näyttävyyteen voisi panostaa enemmän.

Sisätilojen suunnittelu: 7,2

Tavaratilaa on kohtuullisesti, mutta tila-automaiset muunteluratkaisut puuttuvat. Turvavarustelu on niukahko.

Luokkansa paras: 8,3

Ominaisuudet ovat varsin tasaisesti hieman keskitason yläpuolella.

Kokonaisarvosana: 7,7

Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin