Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Toyota Corolla 1,6 Valvematic Active 2013

Suomessa myyntitilastojen suosikkipaikoilla jo kymmeniä vuosia huristellut Toyota Corolla on jälleen uudistunut ja nyt kyseessä on jo yhdennentoista sukupolven Corolla. Ulkoisesti Corollan muotoilu mukailee muiden hiljattain uudistuneiden Toyota – mallien ilmettä. Silmiinpistävää on myös auto selvästi kasvanut koko.
Koeajo Toyota Corolla 1,6 Valvematic Active 2013

Kokonaismittaa on tullut lisää 8 cm, mutta suurin muutos on auton akselivälissä jota on kasvanut 10 cm. Akselivälin kasvun huomaa varsinkin takapenkillä, jossa jalkatilaa on todella hyvin. Auto on kuitenkin edeltäjäänsä puolisenttiä matalampi, mikä puolestaan syö takapenkillä istuvan pääntilaa. Toisaalta taas hartiatilaa on tullut lisää, sillä auto on leventynyt 1,5 cm. Tavaratila vetää 452 l. Takapenkit kaatamalla saadaan pitkiäkin tavaroita kuljetettua. Murskaaja malliset takaluukun saranat työntyvät reunoilta tavaratilaan, joten mitään herkkää tavaraa ei kannata tilan äärilaidoille lastata.

Etuistuimien säädöillä saa aikaan moneen makuun sopivan ajoasennon. Sivuttaisreisitukea saisi olla enemmän, mutta muilta osin etuistuimet palvelevat kuljettajaa hyvin. Hallintalaitteet ovat hyvin käsillä ja kosketusnäytön käyttö helppoa. Ohjauspyörästä voi ohjata ajotietokonetta, vakionopeudensäädintä, audiota sekä puhelintoimintoja.



Koeajoon saatu Corolla oli Suomessa myydyimmäksi ennustettu 1,6 – litraisella bensiinimoottorilla, Active – varustetasolla ja manuaalivaihteilla varustettu versio. Lisävarusteina autossa oli metalliväri sekä Business pack, johon kuuluu puolinahkaverhoilu, takasähköikkunat sekä pysäköintiavustin etu- ja takasensoreilla. Activen varustukseen kuuluu mm. kosketusnäyttö, automaattisen kaksialueilmastoinnin sekä peruutuskameran.

Moottori vastaa kuljettajan käskytykseen melko rauhallisesti. Esimerkiksi kiihtyvyyttä vaativaan ohitustilanteeseen kuljettajan on syytä pitää kierrokset korkealla. Sähköinen ohjaustehostin tuntui aluksi keventävän ohjausta hieman liikaa, mutta muutaman päivän ajon jälkeen ohjaustuntuma tuntui paremmalta. Ohjauksen toiminta lienee tottumuskysymys. Kytkin ja 6-vaihteinen manuaalilaatikko toimivat hyvin yhteen.

Tehoa 1,6-litrainen moottori tuottaa 132 hv ja vääntöä 160 Nm. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 10,0 sekunnissa ja huippunopeutta luvataan 200 km/h. Yhdistetty kulutus on valmistajan mukaan 6,0 l / 100 km ja CO2-päästöjä syntyy 139 g/km. Kaksi muuta tarjolla olevaa moottorivaihtoehtoa ovat lähtöhintatason 1,33 Dual VVT-i sekä dieselvaihtoehto 1,4 D-4D.



Corollan alusta toimii moitteettomasti tilanteessa kuin tilanteessa. Corolla on helppo hallita ja tästä syystä sen luulisi sopivan monen kuljettajan makuun. Näkyvyys Corollasta eteen on erinomainen ja sivupeilit kookkaat. Kasvaneen Corollan rajallisessa takanäkyvyydessä auttaa peruutuskamera.

Corollan hintahaarukka on 22 354 – 27 885 €. Koeajetun 1,6 Valvematic Activen hinta ilman lisävarusteita on 24 745 €. Metalliväri nostaa hintaa 569 eurolla ja Business Pack 931 eurolla. Koeajoauton kokonaishinnaksi muodostuu siis 26 245 €.

Suorituskyky: 7,6

Corolla kiihtyy riittävän hyvin lain rajoittamiin nopeuksiin. Ohituksissa kannattaa pitää kierrokset korkealla.

Mukavuus: 8,7

Corolla on helppo arkikumppani ilman erikoisuuksia. Takapenkki tarjoaa mukavan väljät tilat. Jo vakiovarustus kattaa kaiken tarpeellisen.



Luotettavuus: 8,7

Tuore Euro NCAP -törmäystesti toi täydet viisi tähteä. Yleistakuu kattaa 3 vuotta / 100 000 km. Maalitakuu on kolme vuotta. Puhkiruostumattomuustakuu on 12 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,3

Hallintalaitteet ovat helppokäyttöiset. Näkyvyys varsinkin eteen on erittäin hyvä. Xenon valoja ei ole saatavilla. Moottori- ja rengasmelu ovat vähäisiä.

Ulkonäkö: 8,1

Uusi Corolla kestää hyvin katseita. Ilme on moderni ja sopii Corollaan hyvin. Sisältä auto on hieman arkisempi.

Polttoaineen kulutus: 9,0

Kulutus on kohtuullinen ja huoltovälit pitkät.

Valmistuslaatu: 8,0

Valmistuslaatu on viimeisteltyä, mutta käytetyt materiaalit luokassaan tavanomaiset.

Sisätilojen suunnittelu: 8,0

Tavaratilaa on mukavasti. Takaluukun vanhanaikaiset saranat taittuvat harmillisesti tavaroiden päälle. Turvallisuus on erittäin hyvällä tolalla.

Luokkansa paras: 8,5

Suosikin viitta siirtyy helposti yhdennentoista sukupolven Corollan harteille. Se on tasavahva kokonaisuus, joka huokuu maineensa mukaista kotoista luotettavuutta.

Kokonaisarvio: 8,3


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin