Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Volvo S80 D5 Executive

Koeajoautossa oli malliston tehokkain dieselmoottori D5. Autossa oli myös Executive sisustuspaketti ja muutenkin laajalti lisävarusteita.
Koeajo Volvo S80 D5 Executive

Volvon uusi urheilualusta toimii moitteetta. Urheilullisuus ei tunnu pelkästään jousituksessa, vaan myös ohjaus on entistä tarkempi. Autoa on madallettu edestä 20 millimetrillä ja takaa 15 millimetrillä. Vaikka ohjaus on tarkka, ei se silti poista auton kokoon liittyviä hankaluuksia, kuten kauppakeskuksen parkkihallissa ahtaaseen koloon pysäköintiä. Jos pysäköinnistä haluaa selviytyä naarmutta, kannattaa valita väljä alue.

Viisi sylinterinen kaksoisahdettu 2,4-litrainen dieselmoottori on käyntiääneltään miellyttävä. Varsinkin kiihdytyksissä kuuluva murina oli mukavaa kuunneltavaa. Luonteeltaan moottori oli erittäin vääntävä ja tasaisessa ajossa hyvin hiljainen. Kaupunkiajossa automaattivaihteisto ei aina keskustele moottorin kanssa aivan reaaliaikaisesti, sillä hidastuksen jälkeen nopeasti kaasua painettaessa moottori tuntui ikään kuin tukehtuvan hetkeksi. Omimmillaan S80 on ehdottomasti maantieajossa ja sillä on ilo ajaa pitkää matkaa.

205 hevosvoimainen moottori kuluttaa polttoainetta 6,2 litraa/100 km ja synnyttää CO2-päästöjä 164 g/km. Koeajossa auton kulutus oli 7,9-8,2-litraa/100 km.

Suorituskyky: 9,4

Tuplaturbo diesel on suorituskykyinen ja vääntävä.

Mukavuus: 9,0

Sisätilat ovat lähes yhtä suuret kuin tuoreemmissa tulokkaissa. Myös istumamukavuus takaistuimella on hyvä. Kattava vakiovarustelu on Touring version valttikortti.

Luotettavuus: 8,3

Takuussa ei ole kilometrirajoitusta. Täysi kahden vuoden takuu koskee materiaaleja ja auton oston yhteydessä asennettuja lisävarusteita. Tiepalvelu on voimassa viisi vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,7

Volvo S80 on konstailemattoman miellyttävä ajettava. Suuri koko voi aiheuttaa päänvaivaa ahtaammissa tiloissa.

Ulkonäkö: 9,0

S80 on helppo tunnistaa perheensä jäseneksi ja se erottuu massasta positiivisesti.

Polttoaineen kulutus: 7,9

Koeajossa kulutus oli kovempi kuin tehtaan lupaukset.

Valmistuslaatu: 9,5

Auto on kaikin puolin laadukkaan oloinen. Lastenistuinten kiinnittäminen turhan lyhyillä turvavöillä oli tuskallista, siksi auto ei saa täyttä kymppiä.

Sisätilojen suunnittelu: 8,3

Tavaratilan lastausaukko on sedanille tyypillisen pieni. Takapenkillä matkustaa mukavasti kaksi henkeä ja niinhän on tarkoituskin. Jos takapenkille asentaa vauvan turvakaukalon on etupenkkiläisen matkustusmukavuudesta tingittävä siirtämällä etupenkkiä eteenpäin.

Luokkansa paras: 8,9

Volvo S80 on korkeasta hinnastaan huolimatta varusteisiinsa nähden kilpailukykyinen auto kokoluokassaan.

Kokonaisarvosana: 8,8

Lisäkuviin ja autoesittelyyn tästä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin