Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Hyundai i20 T-GDI - Vakiona hauskuus

Suurin osa pienistä alle 20 000 euron autoista tehdään puhtaasti käytännöllisyys edellä. Autot tarjoavat keinon päästä paikasta toiseen, mutta aisteja ei juurikaan hivellä positiivisilla ärsykkeillä. Ajamisen hauskuus yksinkertaisesti puuttuu. Mikäli autoltaan haluaa enemmän, Hyundain i20 uudella T-GDI -turbomoottorilla tarjoaa lääkkeen vaivaan.
Koeajossa Hyundai i20 T-GDI - Vakiona hauskuus

Uusi i20 turbo antaa heti ensimmäisellä käynnistyksellä maistiaisen luonteestaan. Kolmipyttyisestä litran koneesta lähtee alkuun varsin karkea, jopa metallinen rohina, mutta muutaman kilometrin ajon jälkeen äänet muuttuvat jopa yllättävän urheilullisiksi moottorin lämmettyä. Liikkeellelähdöt tapahtuvat aavistuksen tahmeasti, mutta 2. vaihteelle siirrettäessä ja kierrosten kasvaessa yli kahteen tuhanteen auto melkeinpä pyytää antamaan kaasua ja pitämään kierrokset ylhäällä. Kakkosvaihteella voi huoletta kiihdytellä reilun 80 km/h vauhtiin asti. Yksi lisävaihde nykyiseen viiteen voisi olla paikallaan, sillä välitykset ovat varsin pitkiä. 

Hyundai i20 T-GDI 

Parhaimmillaan Hyundai i20 turbo on kaupunki- ja taajama-ajossa, ja täydellä lastilla maantieohituksiin kannattaa varata riittävästi aikaa ja suosiolla vaihtaa suurimmalta vaihteelta pari pykälää alaspäin. Sähköinen ohjaustehostin antaa allekirjoittaneen makuun turhankin kevyen tuntuman kaupunkinopeuksissa, mutta noin 60 kilometrin tuntivauhdista alkaen ohjaus jäykistyy huomattavasti ja on varsin tarkka tämän koko- ja hintaluokan autoksi. Alustalle annettakoon myös kiitosta jämäkästä tuntumasta. Kaarteisilla teillä ajelee mielellään.

Muotoilultaan viime vuonna markkinoille tullut Hyundai i20 tulee kestämään aikaa vielä useampia vuosia. Auto on klassisen konstailematon ja siitä löytyy useampia hienoja yksityiskohtia, kuten leijaileva kattp c-pilarin kohdalla, ja ilmeikkäät useaan osaan jaetut led-päiväajovalot. Liikenteessä Hyundai i20 erottuu edukseen, ja sitä voisi luulla jopa kokoistaan suuremmaksi. 

 Hyundai i20 T-GDI

Tavaratilaa löytyy 326 litraa ja mukaan mahtuu vaivatta viikonloppureissuun tarvittavat matkatavarat. Lapsiperheissä rattaiden kanssa saattaa joutua jumppailemaan ja mahdollisesti irrottamaan renkaat, mutta onneksi tavaratila on selkeän muotoinen ja varsin syvä. Sisätilat riittävät mainiosti ainakin kolmelle matkustajalle, ja pääntilaa on takanakin kiitettävästi jopa 190 senttimetriselle matkustajalle. Etupenkeillä matkustaa mukavasti, ja koeajetun Style-varustellun i20:en istuimet tarjosivat hyvän sivuttaistuen, joskin leveämmällä vartalolla varustetun kuljettajan kannattaa kokeilla istuinten sopivuus itselleen. 

 Hyundai i20 T-GDI

Tämän kokoluokan autoja tavataan kutsua kakkosautoiksi, mutta i20:lla pärjää hyvin, vaikkei toista autoa omistaisikaan. Kun kyseessä on alle 20 000 euron auto, ohjaamon materiaaleilta ei voi odottaa nahkaa ja jalopuuta. Hyundai on kuitenkin onnistunut kätkemään i20:en muovisuuden yllättävän hyvin tummalla yleisilmeellä. Autoissa pätee sama kuin kameroidenkin ulkonäössä, eli musta sävy näyttää aina kalliimmalta ja ammattimaisemmalta kuin vaikkapa metallinvärinen muovi.

 Hyundai i20 T-GDI

Viihde- ja navigointipuolen järjestelmillä i20 ei pääse leveilemään, mutta hyvä niin, ettei turhalla kikkailulla auton hinta ole noussut. Style-varustelun yhteydessä tuleva kiinteä matkapuhelinpidike ajaa riittävän hyvin navigaattorin virkaa.

Hinta huomioiden turbomoottorin ryydittämästä i20:sta on vaikea löytää varsinaisia puutteita. Autoa on helppo suositella kokoluokassaan hinta-laatusuhteen ja hyvän ajettavuuden puolesta. Huolettomuutta menoon tuo viiden vuoden takuu ilman kilometrirajaa.

Hyundai i20 T-GDI

Hyundai i20 T-GDI

Hyundai i20 T-GDI

Hyundai i20 T-GDI

Hyundai i20 T-GDI

Katso koeajetun mallin tarkat tiedot, hinta ja lisävarusteet: Hyundai i20 T-GDI 5MT ISG Style

Autotalli.com
Hyundai i20 uudet autot
Hyundai i20 vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin