Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Hyundai i40 Wagon 1,7 CRDI 7DCT

Autotalli.com koeajoi hiljattain uudistuneen Hyundai i40 Wagonin, joka osoittautui mainioksi matkakumppaniksi ja arkiautoksi. Nahkaverhoillut ja ilmastoidut istuimet antavat maistiaisen Hyundain premium-autojen osaamisesta, ja uusi kaksoiskytkinautomaattivaihteisto toimi täsmällisesti ja taloudellisesti.
Koeajossa Hyundai i40 Wagon 1,7 CRDI 7DCT

Hyndai i40 on saatavilla kolmena eri tehoversiona. 135 hevosvoimaisen bensiinimoottorin kylkeen on tarjolla ainoastaan 6-vaihteinen manuaalivaihteisto, ja ilman turboa 1,6-litrainen moottori tuottaa nykymittapuun mukaan varsin vaatimattoman 164 Nm väännön. Dieselin kanssa tarjolla on sen sijaan sekä käsivalintainen aski että uusi 7-vaihteinen kaksoiskytkentävaihteisto, jollainen myös Autotallin koeajama yksilö oli. 1,7-litrainen turbodiesel tarjoaa versiosta riippuen tehoa ja vääntöä 116 hv / 280 Nm ja 141 hv / 340 Nm. 

Hyundain eduksi täytyy laskea, että merkin mallit edustavat monessakin mielessä hyvää hinta-laatusuhdetta. Autojen perusominaisuudet ovat kunnossa jo hinnat alkaen -malleissa, ja muutamilla tuhansilla euroilla auton varustelua pystyy nostamaan merkittävästi. Joissain malleissa, kuten i40:ssä, ominaisuudet käyvät jopa kurkkimassa premium-aidan paremmalle puolelle. Esimerkiksi lisävarusteena saatavien nahkaistuinten mukana tulee vakiona myös ilmastointitoiminto. Osaamista ja valmiutta premium- ja luksustason autoihin Hyundai onkin kartuttanut merkin Genesis-malleilla. 

Hyundai i40 Wagon

Käytettävyydeltään Hyundai i40 Wagon on erinomainen matka- ja arkiauto. Koeajetun Style-varustellun auton takakontissa on helposti kiskoilla liikuteltava väliseinä, johon on yhdistetty turvavyön kaltaiset sidontaliinat, joilla ostoskassit saa pysymään kaarteisemmallakin tiellä pystyssä. Takaluukku aukeaa myös ilman kosketusta. Riittää, että auton takana seisoo hetken avain taskussaan, jolloin auto päästää merkkiäänen ja takaluukku aukeaa itsestään. Äänimerkki on sen verran kuuluva, ettei ole huolta siitä, että takaluukun aukeamista ei huomaisi. Lapsiperheen käytössä 553 litran perustilavuus tarkoittaa käytännössä sitä, että lastenrattaat vievät takakontin syvyydestä noin puolet ja loppu jää muille tavaroille. Ohjaamon puolella on hyvin tilaa pientavaroille useamman suljettavan lokeron alla. 

Hyundai i40 Wagon

Uusi seitsemän-vaihteinen kaksoiskytkinautomaatti toimii nopeasti ja tarvittaessa sitä pystyy käskyttämään ratin läppävaihteista. Käytännössä auto kuitenkin hoitaa hommansa sen verran täsmällisesti, ettei tarvetta vaihteiden manuaaliselle hämmentämiselle ole. Reilun kahden tonnin kokonaismassaan nähden i40 Wagon kulkee yllättävänkin rivakasti ja taloudellisesti. Esimerkiksi Kehä 1:tä ja Lahdenväylää pitkin matka Espoon Leppävaarasta Vantaan Tikkurilaan taittui 4,9 litran keskikulutuksella. Valmistaja lupaa yhdistetyksi kulutukseksi 4,7 litraa, joten autolla todella tuntuu pääsevän lähelle luvattua. 

Hyundai i40 Wagon

Ajotuntuma on i40 Wagonissa hyvä ja täsmällinen. Allekirjoittaneella ei ole kokemusta aiempien sukupolvien mallista, mutta esimerkiksi Iltalehden koeajojutussa ajotuntuman todetaan parantuneen huomattavasti aiemmasta.

Hinnaltaan Hyundai i40 Wagon asettuu kilpailijoihin nähden varsin hyviin asemiin. Auton varustelu ei maksa järjettömästi ja hinnalle tuntuu saavan hyvän vastineen. Auton laatuvaikutelma on hyvä, ja tekniikan kestävyyteen merkki tuntuu luottavan itsekin. Siitä kielii viiden vuoden takuu ilman kilometrirajaa, joten etenkin paljon reissaavalle Hyundain uskoisi olevan järkevä valinta. 

Hyundai i40 Wagon

Hyundai i40 Wagonin varustelussa ei tarvitse vaivata liikaa päätänsä, sillä tehdaslisävarusteet on paketoitu kolmeen eri lisävarustepakettiin. Xenon-pack tuo autoon muun muassa kaksoisksenon-ajovalot ja avaimettoman käynnistyksen. Leather-pack nimensä mukaisesti nahkasisustuksen, ilmastoidut etuistuimet sähkötoimisella kuljettajan isuimella muistipaikkojen kera. Sight-pack puolestaan laajentaa ajovalojen ominaisuudet automaattisesti mukautuviksi kaukovaloassistentilla ja nopeusrajoitusten tunnistusjärjestelmällä. Näiden kolmen paketin lisäksi valittavana on metalliväri ja navigaatio. 

Kaiken kaikkiaan Hyundai i40 Wagon, kuten Hyundain mallisto nykyään muutenkin, on tuntumaltaan hyvin eurooppalaiseen makuun tehty. Siirtyminen saksalaisista korealaiseen ei pitäisi olla siis enää muusta kuin mielikuvista kiinni. 

Hyundai i40 Wagon

Takana istututaan tilavasti. Autoa näkeekin jonkin verran taksikäytössä.

 

Hyundai i40 Wagon

Hyundai i40 Wagon

 

Tekniset tiedot (Hyundai i40 Wagon 1.7 CRDi 7DCT):

Moottori: 1.7-litrainen nelisylinterinen turbo-diesel

Suurin teho: 141 hv / 4000 rpm

Suurin vääntö: 340 Nm / 1750-2500 rpm

Kiihtyvyys 0-100km/h: 11,0 sekuntia

CO2-päästö: 123 g/km

Yhdistetty kulutus: 4,7 litraa /100 km

Polttoainesäiliön tilavuus: 70 litraa

Kokonaismassa 2150 kg

Tavaratilan tilavuus: 553 l / 1719 l

Hinta: 36 990 € (Hyundai i40 Wagon 1.7 CRDi 7DCT Style)

 

Katso videolta Hyundai i40 Wagonin sisätilat matkustajan silmin:

Autotalli.com
Hyundai i40 Wagon uudet autot
Hyundai i40 Wagon vaihtoautot

 

Teksti ja kuvat: Teemu Granström, Autotalli.com


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin