Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Volvo XC90 D5 Summum

Koeajossa Volvo XC90 D5 Summum

XC90:n D5-dieselmoottori on hieman alimittainen painavaan XC90:aan, mutta tehokkaampaa dieseliä ei ole tarjolla. Pieni tehonpuute tuntuu lähinnä ohitustilanteissa. Toisaalta tehoiltaan maltillisempi moottori kannustaa ajamaan hieman rauhallisemmin, jolloin myös polttoaineen kulutus pysyy aisoissa.

XC90:n sisätilat ovat viidelle matkustajalle henkiöautoluokan parhaimmistoa.Pääntilaa on ruhtinaallisesti niin edessä kuin takana. Myös leveyttä tuntuu edessä olevan runsaasti, sillä keskikonsoli on leveä. Polvitilaa keskirivissä on riittävästi, mutta runsaaksi tilaa pituussuunnassa ei voi kehua. Kolmannenkin istuinrivin tilat ovat kelvolliset aikuisille, vaikka ne ilmoitetaan tarkoitetun lähinnä alle 160 cm henkilöille.

XC90:ssa istutaan korkealla. Ei pelkästään korkealla maasta, vaan myös korkealla auton lattiasta. Etuistuimet olivat koeajetussa autossa sähkösäätöiset, mutta toimivat onneksi myös ilman virran kytkemistä. Etuistuimet ovat Volvon tapaan markkinoiden ehdotonta parhaimmistoa. Kuitenkin etuistuimien selkänojan eteentyöntyvä kovahko yläosa vaikutti hieman oudolta. Keskirivin istuimet ovat lähes etuistuimien veroiset.

Ajo-ominaisuuksiltaan XC90 jää tuoreemmista kilpailijoista, mutta on kokonaisuutena autotyyppi huomioiden kohtuullisen hyvä.  Ohjaus ei ansaitse suuria kehuja. Sen sijaan jousitus on melko mukava. Maasto-ominaisuudet jäävät vaatimattomiksi. Kääntöympyrä on suuri. Melutaso on erittäin hiljainen. Moottorin ääni on eristetty hyvin.

Suorituskyky: 7,7

D5 on hieman alimittainen painavaan XC90:aan, mutta tehokkaampaa dieseliä ei ole tarjolla.

Mukavuus: 9,4

Istuimet niin edessä kuin takana ovat markkinoiden parhaimmistoa. Takaistuimen polvitila on hieman kilpailijoita niukempi. Summum-varustelu on runsas.

Luotettavuus: 8,3

Turvallisuus on huippuluokkaa, mutta vikoja XC90:ssa on ollut paljon.

Ajomiellyttävyys: 8,0

Ajo-ominaisuuksiltaan XC90 jää tuoreemmista kilpailijoista. Ohjaus ei ansaitse kehuja. Sen sijaan jousitus on melko mukava. Maasto-ominaisuudet jäävät vaatimattomiksi. Kääntöympyrä on suuri.

Ulkonäkö: 7,6

XC90:n muotoilu näyttää jo hieman vanhalta. Sisustus on pysynyt paremmin ajan hermolla.

Polttoaineen kulutus: 7,0

Kulutus on voimavaroihin verrattuna suurehko.

Valmistuslaatu: 8,5

Sisustus on auton hintaluokkaan verrattuna ylellinen.

Sisätilojen suunnittelu: 8,2

Tavaratila on hieman kilpailijoita pienempi. Sisätilat on suunniteltu käytännöllisesti.

Luokkansa paras: 8,8

XC90 on edelleen kilpailukykyinen hintaluokassaan.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin