Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Myyntikonkarit paljastavat – Näin myyt autosi netissä

Kun Turkka Eksymä päättää myydä auton, se myös menee. Nyt kannattaa kuunnella konkarin sanaa: miten auto myydään netissä oikein?
Myyntikonkarit paljastavat – Näin myyt autosi netissä

Turkka Eksymä: ”Yksikään myyntikohde ei ole jäänyt mun talliin”

Tyrnäväläinen Turkka Eksymä, 33, innostui autoista ja moottoripyöristä jo varhaisessa lapsuudessaan, kun sähköautoradan autot saivat yksi kerrallaan uuden ilmeen kuoria ja renkaita myöten. Lapsuuden innostus kehittyi lopulta rakkaaksi harrastukseksi.

– Kai tätä voi jonkinlaiseksi sairaudeksi sanoa, Eksymä nauraa.

Eksymä myi ensimmäisen autonsa, S4 Audin netissä kymmenisen vuotta sitten. Sittemmin myytyjä autoja on kertynyt jo yli toistakymmentä, eikä yksikään menopeleistä ole jäänyt talliin. Osa myyntikohteista on viety käsistä jopa viikossa, toisiin on tullut kyselyitä jopa Intian Goasta asti.

Eksymä on tunnettu humoristisista myynti-ilmoituksistaan, jotka ovat saaneet huomiota sosiaalisen median myötä iltapäivälehdissä asti.

”Tämä vuonna 1965 valmistettu mersu ei ole sitä teknologian terävintä kärkeä. Tässä autossa ei ole infrapunakameroita, kaistanvaihtoavustinta tai kaikentietävää ajotietokonetta (ellei ota anoppia kyytiin, silloin kyllä löytyy kaikki mahdollinen apu ja tieto ajamisesta ja elämästä.”

Myyntikonkari kuitenkin tietää, ettei huumorilla tehdä kauppoja kaikissa tapauksissa. Tilannetajua on oltava.

TURKAN VINKIT toimivaan myynti-ilmoitukseen

1. Miten myyt? Huumori uppoaa, mutta ei kaikkiin

Käyttö- ja harrasteautot myydään usein eri tyylillä, koska ostajakunnat poikkeavat oleellisesti toisistaan. Huumori uppoaa harrastelijoille, käyttöautojen kanssa kannattaa mennä tavanomaisemmalla tyylillä, eikä kikkailla kielellä.

2. Älä tingi kuvien laadusta
Kamalinta on katsoa keittiön ikkunasta räpsittyä otosta lumen peittämästä autosta, joka nököttää pihassa. Niistä ei saa minkäänlaista kuvaa. Katso videointi- ja valokuvausohjeet Autotalli.comin ohjevideosta.

3. Paljasta viat ja tulevat huollot
Mainitse myös viimeisin ja tuleva katsastusajankohta. Viat eivät ikinä saa tulla yllätyksenä.

4. Satsaa laadukkaaseen tiiviiseen tekstiin
”Soittele jos kiinnostaa” ei ole myyntiteksti. Tekstissä täytyy kertoa autosta olennaiset asiat. Ei ajella rantoja pitkin sinne tänne vaan mennään suoraan asiaan. On hyvä kirjoittaa pilke silmäkulmassa, kunhan homma ei lähde lapasesta – tekstissä tulee viitata autoon. Kerro selkeästi mitä kannattaa ja ei kannata odottaa, äläkä upota lukijaa liian pitkään romaaniin.

5. Sosiaalinen media tuo näkyvyyttä
Jaa ilmoitus Facebookissa ja muissa kanavissa. Tällöin ilmoitus saattaa tavoittaa myös sen kaverin kaverin, joka ei edes tiennyt harkitsevansa auton ostamista, vaan saattaakin paljastua potentiaaliseksi ostajaksi.

6. Varaudu mielensäpahoittajiin
Aina löytyy niitä, joihin ilmoitus ei iske. Toisilla menee mattamustan maalin valinta tunteisiin, toiset eivät ymmärrä huumorin päälle. Kaikkia ei voi miellyttää. Pääasia on, että auto vaihtaa omistajaa, ei se, miellyttääkö se jokaista vastaantulijaa.

Älä mokaa: Jos et ole valmis näkemään ilmoitukseen vaivaa, et luultavasti pääse autosta eroon. Surkeat kuvat ja vähäiset tiedot latistavat innon välittömästi.

Tommi Tähtinen: 15 vuoden kokemus autokaupasta

Autoalan ohjelmistotalon toimitusjohtajana ja autokaupan asiantuntijana tunnettu tunnettu Tommi Tähtinen, 39, on ollut autohullu jo pienestä pitäen. Lapsuus kuluikin ralleja, autonäyttelyitä ja muita autoalan tapahtumia kierrellessä. Kotoakin löytyi aina tilanteeseen sopiva kirjo harraste- ja käyttöautoja – tai parhaimmillaan näiden yhdistelmiä. Ensimmäistä kertaa Tähtinen oli autoliikkeessä palkkatöissä jo 15-vuotiaana. Tähtinen on työskennellyt lisäksi monissa autoalan tehtävissä muun muassa Autokeskuksella ja Veholla.

Tähtinen on tarkkanäköinen automies, joka luottaa tiukkoihin kriteereihin ja oikeaan ajoitukseen. Kauppoja tehdessä taloudellisesti järkevin malli voittaa.

– Kesällä autoiluun liittyvät asiat muuttuvat järkiperusteisesta täysin fiilistelyyn, kun laskemme harrasteauton katon alas ja lähdemme tuulettamaan päätä.

TOMMIN 5 VINKKIÄ – näin teet toimivan myynti-ilmoituksen

1. Keskity autoon yksilönä
– Hylkää kylmät, epäolennaiset ja tylsät listaukset, ja mieti, mikä tekee juuri sinun autostasi paremman kuin muista. Oletko säilyttänyt autoa hyvin lämpimässä tallissa? Pessyt sitä huolellisesti käsin? Autoista löytyy aina jotain, joka palvelee juuri sinun tyylistä elämäntilannetta erityisen hyvin – tuo se siis esiin.

2. Älä ylimyy autoasi
– Käytetty auto on aina käytetty auto – ja sillä on sen mukaiset kulutuksen jäljet mukanaan. Ole siis rehellinen vioista ja puutteista, ne luovat ostajalle rehellisen kuvan. Ostajan täytyy tietää, mitä on odotettavissa. ”Yllättävät” viat vain huonontavat asemaasi kaupanteossa, kun aletaan tinkiä.

3. Yksi kuva ei riitä – mitä jos satsaisit videoon?
– Ilmoituksissa on ehdottoman tärkeää panostaa hyviin ja useisiin kuviin, jotta ostajalle syntyy todenmukainen mielikuva autosta. Kuvista täytyy saada selvää, sillä tarkkasilmäinen osaa etsiä myös puolia, jotka voivat puuttua ilmoituksen maininnoista. Videoiden merkitys on lisääntynyt Suomessakin pikkuhiljaa ja näyttää siltä, että kansainvälinen trendi yltää Suomeen kohta isommaltikin. Videot ovat erinomainen tapa esitellä autoa laajemmin ja laadukkaammin.

4. Älä tyydy yhteen
– Haluat autollesi ostajan, joten hanki ilmoituksellesi näkyvyyttä. Miksi jättää myynti-ilmoitus vain yhteen verkkoportaaliin, kun sen voi tehdä useimpiin maksutta ja saada näin laajemman ostajayleisön? Kannattaa myös jakaa ilmoitus kaikkiin mahdollisiin sosiaalisen median kanaviin.

5. Älä myy, äläkä osta tylsiä autoja
– Rationaaliset syyt auton ostoon unohtuvat pian kauppojen jälkeen. Fiilistä täytyy olla. Silloin on tehty hyvät kaupat, kun auton omistaja vielä puolen vuoden päästä parkkipaikalla kääntyy katsomaan autonsa perään. Siellä ei näy harmaata massaa, vaan se oikea.

Älä mokaa: Paha moka sekä taloudellisesti että kauppateknisesti on suhtautua asiakkaan vaihtoautoon ylimalkaisesti. Se on kuitenkin asiakkaalle useimmiten erittäin tärkeä luottoratsu, jota monessa tapauksessa on pidetty hyvin ja ylläpitoon käytetty paljon rahaa. Liian usein vielä törmää siihen, että asiakkaiden autojen ”keskivertaistetaan” liikaa eli hyvillä ja huonoilla yksilöillä on samanlainen taloudellinen arvo vaihtoyksikkönä. Hyvällä auton käsittelyllä ja ylläpidolla pitää olla merkitystä vaihtohinnan kannalta. Tämä tukee autoliikenäkökulmasta pitkässä juoksussa myös huolto- ja varaosatoimintoja.


Oletko myymässä autoasi? Jätä ilmainen ilmoitus Autotalli.comiin ja osallistu kisaan, jossa etsimme Suomen kiinnostavinta auton myynti-ilmoitusta. Voittaja saa 1000 litraa polttoainetta!

Osallistu tai äänestä suosikkejasi täällä >

 

 


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin