Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

#onnellistenajokoululaiset taloudellisuusajokilpailussa Neste Myllylampi Ecorunissa

#onnellistenajokoulu'n taloudellisuusajon vinkit lähdettiin testaamaan 17.5.2014 taloudellisuusajokilpailuun, Neste Myllylampi Ecoruniin. Opit olivat menneet hyvin perille ja tulokset olivat vähintäänkin hyviä ja parhaimmillaan huikeita. Kaksi paria pystyi alittamaan reilusti ilmoitetun EU-kulutuksen, yksi harhautui hieman maisemareitille ja yksi pari keskittyi tyylikkääseen etenemiseen.
#onnellistenajokoululaiset taloudellisuusajokilpailussa Neste Myllylampi Ecorunissa

Kilpailutulokset löytyvät Autoliiton sivuilta.

Katso kisavideo.

Minna Sillankorva veti kilpailun läpi ammattilaisen otteella, ja lopputulos puhuu omaa kieltään. Kilpailun tehokkaimmalla ja nopeimmalla autolla päästiin 3.514l / 100 km. Tällä tuloksella irtosi kokonaiskilpailusta pronssia ja dieselluokassa hopeaa. Taakse jäi monta hybridiä ja pihinä pidettyä pikkuautoa. Seuraavalla kerralla pitänee lähteä kisaan Sedan-mallilla, joka on vieläkin taloudellisempi kuin kisapelinä ollut uusi 5-ovinen Mazda3 2.2 SKYACTIV-D, ja kuunnella vielä tarkemmin mestarin neuvoja.

Heikki Hakala näytti myös kyntensä Mazda3 1.5 SKYACTIV-G:llä. Ensimmäisellä #ecorun tauolla mittarissa oli 5.1 l / 100 km. Maalissa kulutus oli tippunut lukemaan 4,733l /100km. Hieno suoritus Heikiltä, joka ajoi ensikertaa kisassa ja kyseisellä autolla. Ilman kartanlukuvirhettä ja n. kilometrin extralenkkiä tulos olisi ollut hitusen parempi, hybridille jäätiin ainoastaan 0,032 litraa, joten voi hyvin todeta, että SKYACTIV-moottorit kilpailevat taloudellisuudessa jopa hybridien kanssa.

Kaikilla oli perin hauskaa, reitit olivat upeita ja osa kilpailijoista nähdään varmasti seuraavissa kilpailuissa tähtäimenään voitto. Mukaan voi tulla kuka tahansa, vaikka omalla autolla. Kilpailun kiihkeä tempo, vauhdikas eteneminen ja haastavat reitit saattavat yllättää ennakkoluuloiset, positiivisesti.

#onnellistenajokoulu jatkaa keskustelua Twitterissä, jossa myös paljon kuva- ja videomateriaalia
#onnellistenajokoulu Flickerissä
#onnellistenajokoulu YouTubessa

Katso myös Uudet Mazda SKYACTIV:t Autotallissa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin