Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Pariisin autonäyttely 2012: Mazda

Uudessa Mazda 6 -mallistossa farmari on suunniteltu ensisijaisesti Eurooppaa varten, sedanin päämarkkinat ovat mm. USA:ssa ja Venäjällä. Niinpä normaalista käytännöstä poiketen farmarimallin akseliväli on 8 cm porrasperäistä lyhyempi.
Pariisin autonäyttely 2012: Mazda

 

Autojen hinta tulee olemaan useimmilla markkinoilla keskenään sama. Vaikka autoilla on mittaa muhkeasti, painoa on onnistuttu laskemaan.

Ulkonäöltään molemmat korimallit ovat luokkansa parhaimmistoa. Farmarimallin takaistuin on matalahko, mutta hyvä. Pääntilaa riittää pitkillekin matkustajille. Myös edessä istuimet ovat hyvät. Ongelmana on lähes olematon takanäkyvyys. Laatuvaikutelma ja materiaalit ovat pääosin korkeatasoisia ja kestävät vertailun saksalaisten kanssa. Tavaratilan pohja on melko korkealla ja korkeussuunnassa tila jää moneen kilpailijaan verrattuna pieneksi.

Uusien kuutosten tekniikka siirtyy samalle Skyaktiv-linjalla CX-5:n kanssa. Bensamoottorit ovat entiseen tapaan vapaasti hengittäviä 2,0- ja 2,5-litraisia, mutta selvästi edeltävää mallia taloudellisempia. 2,2-litraista dieseliä on luvassa kolmena teholuokkana. Edistyksellistä sammutusautomatiikkaa on kehitetty edelleen jarrutusenergian talteenotolla.

Mazda 6 vaikuttaa positiiviselta tuttavuudelta. Ihmetyttää vain se, että Mazda teki jo 626:n aikana kertaalleen sen virheen, että malli paisui suuremmaksi kuin asiakkaat halusivat ja edessä oli paluu pienempään. Pienen valmistajan resurssit eivät riitä tekemään täysin omia mallisarjoja Euroopan ja Amerikan vaatimuksiin, joten tähän on tyytyminen ja nähtäväksi jää, mihin suoritus riittää.

Mazda MX-5:llä on vielä pari vuotta edessään ennen uutta mallia, joten sitä uudistettiin vielä kerran. Keulan ilme on nyt modernimpi suurempine aukkoineen. Myös sisustuksessa on pieniä muutoksia. Teknisesti merkittävin uudistus on jalankulkijan turvatyyny.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin