Citroën BX

Citroen BX on ylemmän keskiluokan henkilöautomalli, joka esiteltiin 2. lokakuuta vuonna 1982 Ranskassa Eiffel-tornin alla. Citroenin mallistossa BX sijoittuu pienemmän AX:n ja isomman CX:n väliin. BX:n vakiovarusteiden ja lisävarusteiden määrä on yllättävän suuri auton kokoon ja luokkaan nähden.

BX tunnetaan hyvästä ajettavuudestaan ja tasaisesta kyydistään. Auto on myös melko taloudellinen menopeli, jonka jarruista ei tehoa puutu. Citroen BX:n erikoiset muodot ovat kuuluisan autosuunnittelijan Marcello Gandinin käsialaa. Gandini oli myös mukana Citroenin mainoskampanjoissa 1990-luvun alussa.

Alkuperäisen BX:n kojelauta on melko futuristinen ja yksilöllinen. Citroenin tyylille tyypillisesti auton ohjauspyörä on yksipuolainen. Vuonna 1987 BX:n sisustan lisäksi myös kojelautaa uudistettiin tekemällä siitä hiukan perinteisemmän näköinen.

Citroen ZX korvasi BX:n osittain tullessaan markkinoille alkuvuodesta 1991. Virallisesti BX kuitenkin korvattiin hieman isommalla Citroen Xantia -mallilla, joka tuli myyntiin marraskuussa 1993. Kaiken kaikkiaan Citroen BX-mallia valmistettiin huikeat 2 315 739 kappaletta vuosina 1982–1994.

Citroën BX mallisarjan tiedot

Tällä hetkellä autosta ei ole myynti-ilmoituksia Autotalli.com:ssa

Katsotuimmat Citroën BX autot

Autoja ei ole saatavilla.

Uusimmat Citroën BX autot

Autoja ei ole saatavilla.

Edullisimmat Citroën BX autot

Autoja ei ole saatavilla.