Ford Anglia

Anglia on latinaa ja tarkoittaa Englantia. Ford Anglia onkin Iso-Britannian Fordin valmistama automalli, jonka kori on sama kuin Ford Prefectilla.

Ford Anglia on perheauto, josta on tehty myös tehokkaampi versio kilpa-autoiluun. Malliltaan Anglia on 2-ovinen sedan, ja sitä on valmistettu neljän sukupolven verran Iso-Britanniassa vuodesta 1939 vuoteen 1967.

Ensimmäisen Ford Anglian muotoilu on tyypillistä 1930-luvun tyyliä: esimerkiksi auton jäähdytin on asetettu pystysuoraan asentoon auton keulaan. Angliaa oli saatavilla joko standardi- tai luksusversiona. Mallivuoden 1949 Anglia on ulkonäöllisesti enemmän 1940-luvun tyylinen, sen keulassa onkin näyttävä, kaksiosainen jäähdyttimen säleikkö.Mallivuoden 1953 Anglia on täysin uusi auto, ja sen on suunnitellut Lacuesta Automotive. Malli on muotoilultaan hyvin erilainen aiempiin Anglioihin verrattuna.

Viimeinen Anglia-malli esiteltiin vuonna 1959. Mallin muotoilu on hyvin amerikkalaistyylistä, ja esimerkiksi mallin keula on alaspäin kaartuva. Ford Angliaa ehdittiin valmistaa 1 594 486 kappaletta, ennen kuin Ford Escort korvasi sen Fordin mallistossa vuonna 1968.

1960-luvun Iso-Britanniaan sijoittuvassa draamasarjassa ”Sydämen asialla” esiintyvät poliisiautot ovat Ford Anglioita. Ford Anglia on nähty myös ”Harry Potter” -elokuvissa Weasleyn perheen lentävänä autona.

Ford Anglia mallisarjan tiedot

Tällä hetkellä autosta ei ole myynti-ilmoituksia Autotalli.com:ssa

Katsotuimmat Ford Anglia autot

Autoja ei ole saatavilla.

Uusimmat Ford Anglia autot

Autoja ei ole saatavilla.

Edullisimmat Ford Anglia autot

Autoja ei ole saatavilla.