Ford Capri

Ford Capri on Fordin urheilullinen, kaksiovinen coupe-malli, jota valmistettiin Euroopan markkinoille vuodesta 1961 vuoteen 1986. Mallin innoittajana on pidetty muun muassa Ford Mustangia, joka saavutti aikanaan suuren suosion Pohjois-Amerikassa.

Kolmen mallisukupolven verran valmistettu Ford Capri saavutti suuren suosion, ja se olikin oman luokkansa markkinajohtaja.

Capri-malliston ensimmäinen malli, Capri 109E, on Iso-Britannian Fordin ensimmäinen perheluokan coupe-malli. Auton muotoilu on pitkälti amerikkalaistyylistä. Capri 116E on periaatteessa Ford Classic 116E:n coupe-versio. Malli on puolipyöreäkattoinen ja pitkäperäinen. Capri I -mallin valmistus alkoi vuonna 1969 ja sitä jatkettiin vuoteen 1974 saakka, jolloin Ford alkoi valmistaa Capri II -mallia. Edeltäjäänsä verrattuna mallissa on huomattavasti pyöreämpi ja turvallisuustasoltaan parempi kori. Fordin tarkoituksena oli tehdä mallista monikäyttöisempi, ja siksi esimerkiksi auton sisätiloista tehtiin tilavammat ja takakontin luukku muotoiltiin hatchback-tyyliseksi. Ford Capri -malliston viimeinen malli on Capri III, joka muistuttaa muotoilultaan edeltäjäänsä ollen kuitenkin hieman kulmikkaampi.

Ford Caprin valmistus loppui 19.12.1986, jolloin mallia oli valmistettu yhteensä 1 886 647 kappaletta. Caprin I-mallia myytiin Euroopan lisäksi myös Pohjois-Amerikassa sekä Australiassa. II- ja III-malleja myytiin pääasiassa ainoastaan Euroopassa. Autoja on valmistettu niin Iso-Britanniassa, Belgiassa kuin Länsi-Saksassakin.

Ford Capri mallisarjan tiedot

Tällä hetkellä autosta ei ole myynti-ilmoituksia Autotalli.com:ssa

Katsotuimmat Ford Capri autot

Autoja ei ole saatavilla.

Uusimmat Ford Capri autot

Autoja ei ole saatavilla.

Edullisimmat Ford Capri autot

Autoja ei ole saatavilla.