Ford Granada

1970-luvun alussa Britannian ja Saksan Ford-tehtaat toivat markkinoille yhteisen mallin, Ford Granadan. Granadaa kutsuttiin Euroopan Fordin lippulaivaksi, sillä se oli Fordin suurin automalli Euroopan markkinoilla.

Ford Granadaa valmistettiin vuosina 1961–1985. Ford Motor Company on käyttänyt nimeä Granada monelle eri autolle. Euroopan markkinoiden lisäksi nimeä käytettiin Englannin ja Irlannin markkinoilla myynnissä olleesta autosta, jonka nimi muualla Euroopassa oli Scorpio. Lisäksi Yhdysvalloissa myytiin Ford Granada -mallia, mutta kyseessä oli eurooppalaiseen verrattuna täysin eri malli.

Ensimmäisen sukupolven Granadan kori oli itsekantava ja yleensä 4-ovinen sedan tai 5-ovinen farmari. Granadaa valmistettiin myös 2-ovisena coupena, mutta mallit ovat harvinaisia. Kaikkein harvinaisin korimalli on kuitenkin niin kutsuttu ”Coca-Cola-coupe”, jota valmistettiin ainoastaan vuosina 1971–1974. Kaikkien coupe-mallien valmistus loppui vuonna 1977, kun ensimmäisen sukupolven Granadan valmistus lopetettiin.

Toisen sukupolven Granadan korista muotoiltiin kulmikkaampi, ja myös sisustus uusittiin. Lisäksi muun muassa jousitusta, iskunvaimentimia ja kallistuksenvakaajia paranneltiin. Granadan valmistus lopetettiin kokonaan vuonna 1985.

Ford Granada mallisarjan tiedot

Tällä hetkellä autosta ei ole myynti-ilmoituksia Autotalli.com:ssa

Katsotuimmat Ford Granada autot

Autoja ei ole saatavilla.

Uusimmat Ford Granada autot

Autoja ei ole saatavilla.

Edullisimmat Ford Granada autot

Autoja ei ole saatavilla.