Ford Scorpio

Ford Scorpio on suurten autojen luokkaan sijoittuva henkilöautomalli, jota Ford valmisti vuosina 1985–1998 Saksassa Kölnin tehtaalla. Fordin mallistossa Scorpio korvasi Ford Granadan. Scorpiota myytiinkin Iso-Britanniassa Granada-nimellä.

Ensimmäisen sukupolven Scorpio rakennettiin Ford Sierran jatketulle pohjalevylle. Ulkoisesti Scorpio suunniteltiin Sierran ja kolmannen sukupolven Escortin tyylisesti. Aluksi Scorpio oli saatavissa vain 5-ovisena hatchback-mallina. 4-ovinen sedan esiteltiin vuonna 1990 ja 5-ovinen farmari kaksi vuotta myöhemmin, kun Scorpiosta esiteltiin uusi facelift-versio.

Ensimmäisen sukupolven Scorpion tekniikka oli edistyksellistä: malli oli ensimmäinen eurooppalainen massatuotantoauto, jonka vakiovarusteisiin kuului ABS-jarrut ja keskuslukitus. Lisäksi Scorpion ajo-ominaisuudet suurissa nopeuksissa olivat aikaansa edellä.

Toisen sukupolven Scorpio esiteltiin vuonna 1995. Ihmiset pitivät uutta korimallia liian erilaisena, eikä siitä tullut suurta myyntimenestystä. Jälkeenpäin katsottuna uusista autoista kuitenkin huomaa muotokielen, jota myös alkuperäinen Scorpio edusti.

Ford Scorpio mallisarjan tiedot

Tällä hetkellä autosta ei ole myynti-ilmoituksia Autotalli.com:ssa

Katsotuimmat Ford Scorpio autot

Autoja ei ole saatavilla.

Uusimmat Ford Scorpio autot

Autoja ei ole saatavilla.

Edullisimmat Ford Scorpio autot

Autoja ei ole saatavilla.