Ford Sierra

Ford Sierra on tilava perheauto, joka korvasi Ford Taunuksen/Cortinan vuonna 1982.

Ford Sierra on Uwe Bahnsenin piirtämä, mutta Sierran alkuperäisestä suunnittelusta vastasi Patrick le Quément. Kun Sierra tuli markkinoille, sen pyöreä muotoilu oli aikaansa edellä, eikä auto siksi miellyttänyt kaikkia Taunuksen omistajia. Loppujen lopuksi Sierrasta tuli kuitenkin menestys.

Sierran tekniikka oli pitkälti Taunuksen tekniikan kaltainen. Takavetoisuus oli kuitenkin piirre, jota monikaan ei ollut uudelta Sierralta odottanut. Mallin alkuperäinen kori oli 5-ovinen viistoperä, mutta pian valikoimaan tulivat myös 3-ovinen viistoperä sekä 5-ovinen farmari. Vuonna 1987 Sierran ulkomuotoa muokattiin hieman hillitymmäksi ja mallistoon tuli myös sedan-malli. Sierran myynti kohosi huimasti ja siitä tuli Euroopassa luokkansa myydyin auto. Sierraa uudistettiin viimeisen kerran vuosien 1989–1990 vaihteessa.

Taunukseen verrattuna Sierran ajo-ominaisuudet olivat huomattavasti paremmat. Lisäksi Sierrassa oli erillispuristettu akseli jäykän taka-akselin sijaan. Kokonaisuudessaan Sierra oli tilava ja hiljainen auto, jolla koko perheen matkustaminen oli mukavaa ja vaivatonta.

Sierroja valmistettiin niin Iso-Britanniassa, Belgiassa kuin Saksassakin. Sierraa myytiin Yhdysvalloissa nimellä Ford Merkur, mutta mallista ei tullut siellä myyntimenestystä. Ford Sierran valmistus lopetettiin vuonna 1993, jonka jälkeen Ford aloitti Ford Mondeon valmistuksen.

Ford Sierra mallisarjan tiedot

Tällä hetkellä autosta ei ole myynti-ilmoituksia Autotalli.com:ssa

Katsotuimmat Ford Sierra autot

Autoja ei ole saatavilla.

Uusimmat Ford Sierra autot

Autoja ei ole saatavilla.

Edullisimmat Ford Sierra autot

Autoja ei ole saatavilla.