Lamborghini Murciélago

Lamborghinin 1990-luvun ikonisen superauton Diablon seuraaja on Murciélago. Malli on saanut nimensä espanjalaiselta taisteluhärältä, joka vuonna 1879 taisteli matadoriaan vastaan niin raivokkaasti, että matadori päätti säästää härän hengen. Suomeksi Murciélago tarkoittaa lepakkoa, ja molemmat nimen määreet kuvastavatkin hyvin tämän melko mystisen ja hieman pelottavankin näköisen superauton luonnetta.

Murciélago oli Lamborghinin ensimmäinen malli Audin ostettua merkin. Vuonna 2001 esitelty coupe-malli oli Lamborghinin malliston lippulaiva, jonka vakio-ominaisuuksiin kuului neliveto ja 6,2-litrainen V12-keskimoottori varustettuna 580 hevosvoimalla. Vuonna 2004 esiteltiin Murciélagon avoautomalli, jolla valmistaja ei suosittele ajettavan kangaskatto ylhäällä yli 160 km/h:n vauhdissa.

Murciélagon hyvä menestys siivitti Lamborghinin tekemään siitä päivitysversion, joka saapui myyntiin maaliskuussa 2006. päivitysmalli sai lisänimen LP 640, ja siitä tuli sekä coupe- että avoautomallit. Päivitysversiossa moottorin koko kasvoi 6,5 litraan ja teho 631 hevosvoimaan. Noin muuten muutokset olivat pieniä, lähinnä muotoiltiin hieman moottorin ja öljynsuodattimen jäähdytystä.

Muutaman hyvin pienen erän erikoismallin jälkeen Murciélago siirtyi pois valmistuksesta vuonna 2010, kun Lamborghini korvasi mallin uudella Aventadorilla. Murciélagoa valmistettiin vuosien 2001–2010 aikana yhteensä 4099 kappaletta, joista tiettävästi yksi on rekisteröity Suomeen.

Lamborghini Murciélago mallisarjan tiedot

Tällä hetkellä autosta ei ole myynti-ilmoituksia Autotalli.com:ssa

Katsotuimmat Lamborghini Murciélago autot

Autoja ei ole saatavilla.

Uusimmat Lamborghini Murciélago autot

Autoja ei ole saatavilla.

Edullisimmat Lamborghini Murciélago autot

Autoja ei ole saatavilla.