Lotus Esprit

Lotus Esprit on kaksipaikkainen urheiluauto, jota valmistettiin Iso-Britanniassa vuodesta 1976 vuoteen 2004. Esprit vahvistaa Lotuksen mainetta ajettavuudeltaan erinomaisena autona.

Auton alkuperäinen muotoilija on Giorgetto Giugiaro. Esprit esiteltiin ensimmäisen kerran Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa 1975. Ensimmäisen sukupolven autot tunnettiin nimellä S1. Espritin paranneltu versio S2 esiteltiin vuonna 1978 ja S3 vuonna 1981. Espritistä on valmistettu myös Turbo-versioita. Vuonna 1993 esitellyn S4:n suunnittelusta vastasi Julian Thompson.

Teräsrungon varaan rakennetussa, lasikuitukorisessa Espritissä on keskimoottori. Useimmissa malleissa moottorina on käytetty Lotuksen omaa nelisylinteristä twim cam -moottoria, jonka iskutilavuus vaihtelee 2 ja 2,2 litran välillä. Suurin teho versiosta riippuen on 150–300 hevosvoimaa. Espritin vaihteistona toimii 5-vaihteinen manuaalivaihteisto. Viimeisissä Espriteissä käytettiin Lotuksen suunnittelemaa ja valmistamaa V8-moottoria.

Vuonna 2010 Pariisin autonäyttelyssä yhtiö julkisti täysin uusitun Lotus Espritin yhdessä neljän muun auton kanssa. Uuden Espritin on kaavailtu tulevan myyntiin keväällä 2013.

Lotus Esprit mallisarjan tiedot

Tällä hetkellä autosta ei ole myynti-ilmoituksia Autotalli.com:ssa

Katsotuimmat Lotus Esprit autot

Autoja ei ole saatavilla.

Uusimmat Lotus Esprit autot

Autoja ei ole saatavilla.

Edullisimmat Lotus Esprit autot

Autoja ei ole saatavilla.