Mercedes-Benz SLR McLaren

Formula 1 -talli McLarenin kanssa yhteistyössä suunniteltu SLR McLaren on yksi Mercedes-Benzin kaikkien aikojen arvokkaimista autoista. Julkistaessaan auton vuonna 2003 Mercedes-Benz ilmoitti, että sitä valmistetaan seitsemän vuoden aikana yhteensä 3500 kappaletta. Ilmoituksen mukaisesti tuotanto lopetettiin vuonna 2010. Autosta on kaksi eri korimallia: 2-paikkainen coupe ja 2-paikkainen avoauto.

Erikoisuutena SLR McLarenia valmistettiin vain automaattivaihteisena, jossa on kolme erilaista vaihtotilaa: Sport, Comfort ja Manual. Manual-asennossa kuljettaja pystyy itse vaihtamaan vaihteita, ja lisäksi säätämään vaihteiden vaihdon nopeutta kolmella eri pykälällä (Sport, Supersport ja Race).

Vuonna 2008 SLR McLarenin laskettiin olevan maailman yhdeksänneksi kallein siviilikäyttöön tehty auto. Suomessa auton hinta olisi noin 443000 euroa. Hintaa nostavat osaltaan käsintehty 5,5-litrainen V8-kompressorimoottori, keraamiset jarrut ja jarrutuksessa esiin nousevat lisäsiivekkeet. Siivekkeiden ansiosta auto pysähtyy huomattavaasti nopeammin suurista nopeuksista kuin muut siviililiikenteeseen soveltuvat urheiluautot. Moottorin tarjoama noin 650 hevosvoiman teho mahdollistaan SLR McLarenin kiihtyvyyden 0–100 km/h:iin vain 3,8 sekunnissa.

SLR McLarenin korvasi SLS AMG -malli vuonna 2010.

  • Mercedes-Benz SLR McLaren 2010 Kuvan auto on vuosimallia

Mercedes-Benz SLR McLaren mallisarjan tiedot

Tällä hetkellä autosta ei ole myynti-ilmoituksia Autotalli.com:ssa

Katsotuimmat Mercedes-Benz SLR McLaren autot

Autoja ei ole saatavilla.

Uusimmat Mercedes-Benz SLR McLaren autot

Autoja ei ole saatavilla.

Edullisimmat Mercedes-Benz SLR McLaren autot

Autoja ei ole saatavilla.