Nissan 200SX

Nissan 200SX on pitkäikäinen mallinimi, jolla on myyty vuosikymmenien varrella monia eri S-sarjan autoja. Japanissa S-sarja tunnetaan nimellä Silvia, mutta Euroopassa nimi on ollut 200SX. Kyseessä on urheilullinen coupe-malli, joka on kuitenkin mallistossa hieman Z-sarjan alapuolella tehonsa ja hintansa osalta. 200SX-nimellä myytyjä autoja valmistettiin vuosina 1964–2002, joten mallin perinteet ovat erittäin pitkät.

Ensimmäinen malli oli ilmestyessään 1964 Nissanin selkeästi kallein malli, mikä osaltaan johtui käsintehdystä korista. Vain murto-osa autoista (59 kpl) vietiin Japanin ulkopuolelle, joten tätä mallia tuskin koskaan tulee vastaan muualla maailmasta. Mallin maailmanlaajuinen läpimurto tapahtui vuonna 1984 julkistetun kolmannen sukupolven myötä. Sitä myytiin Japanin lisäksi Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Samalla mallisarjaan esiteltiin ensimmäinen ruiskumoottori, ja moottorin koko vakiintui Pohjois-Amerikan malleja lukuunottamatta noin 2,0 litran tienoille mallisarjan nimen mukaisesti.

Vuonna 1999 julkaistua kahdeksannen sukupolven 200SX:ää ei enää valmistettu ollenkaan oikeanpuoleiseen liikenteeseen tarkoitettuna, ja se jäikin viimeiseksi S-sarjan malliksi Nissanin päädyttyä keskittymään Z-sarjaan 2000-luvulla. S-sarjasta on tullut erityisen suosittu auto drifting-harrastajien keskuudessa ajo-ominaisuuksiensa ansiosta. Nähtäväksi jää, tekeekö S-sarja vielä paluun Z-sarjan tapaan Nissanin mallistoon 2010-luvulla.

Nissan 200SX mallisarjan tiedot

Tällä hetkellä autosta ei ole myynti-ilmoituksia Autotalli.com:ssa

Katsotuimmat Nissan 200SX autot

Autoja ei ole saatavilla.

Uusimmat Nissan 200SX autot

Autoja ei ole saatavilla.

Edullisimmat Nissan 200SX autot

Autoja ei ole saatavilla.