Nissan 300ZX

Nissan 300ZX (tunnetaani myös nimellä Fairlady Z) on kaksiovinen grand tourer -coupe. Mallia valmistettiin kaksi sukupolvea, joista ensimmäinen ilmestyi vuonna 1984 Nissan 280ZX:n seuraajaksi. 300ZX on osa Nissanin kauan jatkunutta urheilullista Z-sarjaa, joka herättää autoharrastajissa Skylinen tapaan paljon positiivisia mielikuvia. Näissä takavetoisissa malleissa riittää tehoa, mutta hinta on tavallisenkin kuluttajan ulottuvilla, hieman amerikkalaisen “pony car” -ajattelutavan mukaan. Varustelutaso ei ole erityisen ihmeellinen, mutta luotettavuutta ja tehoa löytyy.

Kazumasu Takagin suunnittelema erittäin aerodynaaminen 300ZX:n kori paitsi paransi huippunopeutta myös laski polttoaineenkulutusta. Samalla Z-sarjaan esiteltiin ensimmäistä kertaa V6-moottori, jonka 3,0-litrainen turboversio tarjosi 230 hv. Mallipäivitys vuonna 1990 muokkasi hieman ulkonäköä ja samalla nosti moottoritehoja, malliston huippumoottori oli varustettu kaksoiturboahtimella ja se nosti tehon peräti 300 hevosvoimaan.

Kaksoisturbomalleissa oli myös uutta teknologiaa: sähköisesti säädettävät iskunvaimentimet ja Nissanin kehittämä AWS-nelipyöräohjausjärjestelmä, joka mahdollisti entistä sujuvamman liikkumisen ahtaissa kaupunkiolosuhteissa. 300ZX:n myynti lopetettiin Yhdysvalloissa vuonna 1996, mutta Japanissa valmistus jatkui vielä vuoteen 1999. 300ZX:n seuraaja, 350Z, esiteltiin vuonna 2002.

Nissan 300ZX mallisarjan tiedot

Tällä hetkellä autosta ei ole myynti-ilmoituksia Autotalli.com:ssa

Katsotuimmat Nissan 300ZX autot

Autoja ei ole saatavilla.

Uusimmat Nissan 300ZX autot

Autoja ei ole saatavilla.

Edullisimmat Nissan 300ZX autot

Autoja ei ole saatavilla.