1. Myynti-ilmoitus

1.1 Myyntivalmistelut

 • Pese auto sisältä ja ulkoa. Ota siististä autosta kuvat hyvässä valaistuksessa myynti-ilmoitusta varten. Ota kuvat edestä, takaa, sivuilta ja auton sisätiloista. Mitä paremmat ja monipuolisemmat kuvat ovat, sitä paremmat ovat myyntimahdollisuudet.

  Katso videolta ammattilaisen vinkit auton kuvaukseen:
 • Tee haku Autotalli.comista vastaavista autoista (merkki, malli, tyyppi, vuosimalli, mittarilukema, polttoaine jne) ja tarkista auton hintataso. Vaihtoautohaku »

1.2 Myynti-ilmoituksen luominen

Aloita ilmoituksen jättäminen Autotalli.comiin rekisteröitymällä tai kirjautumalla palveluun. Tämän jälkeen . Myynti-ilmoituksessa on hyvä kertoa mahdollisimman tarkkaan auton tiedot. Tarkka myynti-ilmoitus herättää ostajissa luottamusta ja tehostaa myyntiä. Myynti-ilmoitus Autotalli.comissa on täysin veloitukseton ja voimassa niin kauan kunnes poistat ilmoituksen. 
 • Syötä lomakkeelle auton vuosimalli, merkki, malli ja tyyppi. Kun nämä tiedot on syötetty, voit valita auton tietojen automaattisen esitäydennyksen*, jolloin auton tiedot täydennetään lomakkeelle automaattisesti. Tietoja on mahdollista syöttää myös käsin ja niitä voi muokata automaattisen esitäydennyksen jälkeenkin. Huomaa, että auton tietojen esitäydennys ei koske rekisterinumeroa, mittarilukemaa, hintaa tai väriä. Täydennä tarvittaessa varusteluetteloa. Pakolliset tiedot on merkitty lomakkeeseen punaisella tähdellä (*)
 • Lisää kuvia autostasi. Voit lisätä ilmoitukseen jopa 10 kuvaa kerralla (valitessasi kuvia omalta koneelta, pidä Ctrl-painike pohjassa ja klikkaa haluamiasi kuvia, näin pystyt lataamaan kaikki haluamasi kuvat kerralla). Lisättyäsi auton kuvat voit vapaasti muuttaa kuvien järjestystä drag&drop-toiminnolla hiirellä raahaamalla, sekä valita haluamasi kuvan pääkuvaksi siirtämällä se ensimmäiseksi kuvaksi.
 • Syötä autosi väri. Voit valita auton värin valmiista värilistasta, tai jos listasta ei löydy autosi väriä, syötä väri kenttään Muu.
 • Kirjoita autostasi tarkka ja myyvä kuvaus kohtaan Lisätiedot. Ostajan kannalta on tärkeää täydentää myös kohtiin Huoltohistoria ja Korjaustarpeet & Viat tarvittavat tiedot.
 • Julkaise ilmoitus antamalla autolle hinta ja painamalla Tallenna-painiketta.

  Lisää myynti-ilmoituksesi luotettavuutta vapaaehtoisella verkkopankkitunnistautumisella. Tunnistautumisessa varmistetaan käyttäjän henkilöllisyys, jotta kaupanteko on kaikille osapuolille turvallista ja houkuttelevaa.
 • Julkaistuasi myynti-ilmoituksen, voit tehostaa ilmoituksen näkyvyyttä esimerkiksi jakamalla ilmoituksen Facebookissa tai ostamalla lehti-ilmoituksen kymmeniin paikallis- ja maakuntalehtiin ympäri Suomen (mm. Aamulehti, Keskisuomalainen, Ilkka, Lapin Kansa). Lisätietoa lehti-ilmoittamisesta Omatallissa.


  * Auton tietojen automaattisen täydennyksen tarjoaa JATO. Mikäli auton tietoja ei ole JATOn tietokannassa automaattista tietojen esitäydennystä ei voida käyttää ja auton tiedot tulee syöttää käsin.

1.3 Myynti-ilmoituksen tilastot

 • Voit tarkastella aktiivisena olevan myynti-ilmoituksen tilastoja Omatallin Omat autot-sivulta. Tilastoista voit seurata mm. kuinka monesti autoilmoitustasi on katsottu ja kuinka monta yhteydenottopyyntöä ilmoitus on kerännyt.

2. Kaupanteko

2.1 Vaihtoauton myyjän muistilista

Vinkkejä käytetyn auton kauppaan löytyy Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin sivuilta: http://www.trafi.fi/tieliikenne/vinkkeja_autokauppaan
 • Luovuta auton ostajalle auton rekisteröintitodistuksen ilmoitus- ja tekninen osa. Kadonneen rekisteröintitodistuksen tilalle voit hakea uuden katsastusasemalta. Älä allekirjoita ilmoitusosaa, ellei ostajaa ja luovutuspäivää ole merkitty ensin.
 • Ajoneuvovero on syytä huomioida kauppasopimuksessa ja kauppahinnassa.
 • Ota kopio täytetyn rekisteröintitodistuksen ilmoitusosasta tai täytä samansisältöinen erillinen luovutuskirja. Jos ostaja laiminlyö rekisteri-ilmoituksen tekemisen määräajassa, voit tehdä luovutusilmoituksen katsastustoimipaikalla tai vakuutusyhtiössä. Luovutuskirja jää myyjälle todistukseksi ajoneuvon luovutuksesta.
 • Ajoneuvon omistusoikeus siirtyy luovutusasiakirjan allekirjoittamisella, ei rekisterimerkinnällä.
 • Auton ja siitä maksettavan summan on hyvä vaihtaa omistajaa samalla hetkellä. Älä luovuta autoa ostajalle ennen maksua. Kuitti kauppasummasta on hyvä jäädä molemmille kaupan osapuolille.
 • Auton kauppakirja ei ole lain mukaan pakollinen asiakirja, mutta se kuitenkin kannattaa tehdä kirjallisesti. Kauppakirjassa määritellään kaupan osapuolet, kaupan kohde ja hinta sekä muut ehdot.

 • HUOM! Vältä lähettämästä ostajalle mitään auton asiakirjoja sähköisessä muodossa. Autotalli.com ei ole autokaupan osapuoli eikä osallistu millään tavalla kaupantekoon. Kaupanteko on täysin ostajan ja myyjän välistä.

2.2 Vaihtoauton ostajan muistilista

Vinkkejä käytetyn auton kauppaan löytyy Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin sivuilta: http://www.trafi.fi/tieliikenne/vinkkeja_autokauppaan
 • Varmista, että auto on se yksilö, jota ollaan myymässä. Auton valmistenumeron ja rekisteritunnuksen tulee olla samat kuin rekisteröintitodistuksessa.
 • Tarkista rekisteröintitodistuksesta, ettei auto ole käyttökiellossa liikennekäytöstä poiston vuoksi. Luotettavan ja ajankohtaisen tiedon saat esimerkiksi Autorekisteri.fi-palvelusta.
 • Varmista, että ajoneuvovero on maksettu ja katsastus suoritettu. Ajoneuvoverojen maksutilanteen voit selvittää esimerkiksi Trafin ajoneuvoveroneuvonnasta.
 • Osta auto vain rekisteriin merkityltä omistajalta. Varmista kaupanteon yhteydessä aina myyjän henkilöllisyys.
 • Varmista, että saat myyjältä auton rekisteröintitodistuksen ilmoitus- ja teknisen osan. Älä allekirjoita ilmoitusosaa, ellei myyjää ja luovutuspäivää ole merkitty ensin.
 • Selvitä vaihtoauton historia, kuten kolarivauriot, mittarilukema ja että auto vastaa rekisteröintitodistuksen teknisen osan tietoja. Tarvittaessa käytä asiantuntijaa auton kunnon arviointiin.
 • Vertaa auton hintaa muihin vastaaviin Autotalli.comissa myytäviin autoihin. Jos auton hinta vaikuttaa erityisen alhaiselta, ole varovainen ja selvitä, mistä alhainen hinta johtuu.
 • Suorita koeajo ja tarkista renkaiden ja muiden mukana tulevien varusteiden kunto. Varmista, että kaikki myynti-ilmoituksessa mainitut varusteet siirtyvät kaupan yhteydessä ostajalle.
 • Maksettuasi auton, säilytä kuitti kauppasummasta todisteena maksusta. Älä koskaan lähetä rahoja ennakkoon myyjälle!
 • Auton kauppakirja ei ole lain mukaan pakollinen asiakirja, mutta se kuitenkin kannattaa tehdä kirjallisesti. Kauppakirjassa määritellään kaupan osapuolet, kaupan kohde ja hinta sekä muut ehdot.

 • Vakuuta ajoneuvo heti ostamisen jälkeen. Ajoneuvo tulee rekisteröidä ja vakuuttaa seitsemän päivän sisällä luovutuksesta katsastustoimipaikassa tai vakuutusyhtiössä.
 • Ajoneuvoverolippu tulee postissa ostamisen jälkeen. Älä maksa veroa edellisen omistajan verolipulla.
 • HUOM! Älä hyväksy sähköisiä ajoneuvon asiakirjoja, sillä nämä ovat helposti väärennettävissä eivätkä ne takaa auton myyjän henkilöllisyyttä. Autotalli.com ei ole autokaupan osapuoli eikä osallistu millään tavalla kaupantekoon. Kaupanteko on täysin ostajan ja myyjän välistä.

2.3 Auton myynti-ilmoituksen poistaminen

 • Kun olet myynyt autosi, poista ilmoitus Autotalli.comista. Jos haluat poistaa vain myynti-ilmoituksen, mutta säilyttää auton tiedot Omatallissa, muokkaa myynnissä olevan auton tietoja Omatallin Omat autot-sivulla ja valitse kohta Poista myynti-ilmoitus. Jos haluat poistaa myynti-ilmoituksen lisäksi auton tiedot kokonaan Omatallista, valitse kohta Poista. Kun auton tiedot on poistettu kokonaan Omatallista, ne eivät ole enää palautettavissa.

3. Vaihtoauto

3.1 Auton tarjoaminen vaihdossa autoliikkeeseen

 • Lisää auton tiedot Autotalli.comiin yllä olevan ohjeistuksen mukaan, mutta älä luo autosta myynti-ilmoitusta vaan tallenna auton tiedot Omatalliin.
 • Löydettyäsi Autotalli.comista auton, jonka olet halukas ostamaan, lähetä autosi tiedot kauppiaalle auton ilmoitussivulta löytyvällä yhteydenottolomakkeella.