Pontiac Bonneville

Bonneville oli yhdysvaltalaisen Pontiacin täysikokoinen automalli, jota valmistettiin vuosina 1957–2005. Vuonna 1957 markkinoille tuotiin vain rajoitettu tuotantoerä ja vuodesta 1958 lähtien autoa myytiin täydellä tuotannolla. Bonneville on yksi suurimmista koskaan rakennetuista Pontiac-merkin autoista.

Bonnevillen ensimmäisestä sukupolvesta oli saatavilla myös coupé ja sitä valmistettiin myös erittäin tehokkaalla V8 moottorilla, jota käytetään paljon moottoriurheilussa. Vuonna 1959 ilmestyi mallin toinen sukupolvi. Tästä autosta oli saatavilla myös suurempi farmarimalli. Tuona vuonna Bonneville näytteli suurta roolia Pontiacin markkinoinnissa ja tuotannossa.

Vuonna 1961 Bonnevillen kolmas sukupolvi tuli markkinoille. Sen muotoilu oli tuohon aikaan modernia ja urheilullista. Mallista olikin tuolloin saatavilla cabriolet-avoautomalli. Neljäs sukupolvi ehti ilmestyä vielä 60-luvulla vuonna 1965. Bonneville pysyi Pontiacin ylellisimpänä mallina koko 60-luvun ajan.

Vuonna 1971 markkinoille tuotiin jo Bonnevillen viides sukupolvi. Muotoilu oli muuttunut entistä kulmikkaammaksi ja hillitymmäksi 60-lukuun verrattuna. Tätä mallia myytiin seitsemän vuotta ja vuonna 1977 ilmestyi kuudes sukupolvi. Seitsemättä ja kahdeksatta sukupolvea myytiin vuosina 1982–1991.

Yhdeksännen sukupolven kohdalla muotoilu muuttui täysin. Vuonna 1992 markkinoille tullut auto oli päivitetty nykyaikaisesti pyöreämmäksi urheilullisuutta unohtamatta. Tuolloin mallia oli saatavilla ainoastaan sedanina ja coupé oli poistunut mallistosta kokonaan. Viimeistä sukupolvea myytiin vuosina 2000–2005. Malli oli jälleen onnistuttu uudistamaan täysin muotoilultaan ja nyt autosta välittyi 2000-luvun modernisaatio. Vuonna 2005 Pontiac ilmoitti jättävänsä Bonnevillen pois mallistostaan vuodeksi 2006.

Pontiac Bonneville mallisarjan tiedot

Tällä hetkellä autosta ei ole myynti-ilmoituksia Autotalli.com:ssa

Katsotuimmat Pontiac Bonneville autot

Autoja ei ole saatavilla.

Uusimmat Pontiac Bonneville autot

Autoja ei ole saatavilla.

Edullisimmat Pontiac Bonneville autot

Autoja ei ole saatavilla.