Rolls-Royce Silver Dawn

Rolls-Roycen malli Silver Dawn tunnetaan myös nimillä Flying Spur, Silver Spur ja Silver Spirit. Sitä pidetään ylellisenä isona luxusautona ja pelkästään sen massiivinen ja yksityiskohtainen muotoilu kielii laadusta ja arvokkuudesta. Koria oli saatavilla kaksi- ja neljäovisena. Silver Dawn oli ensimmäinen Rolls-Royce, jossa oli sisään vedettävä Spirit of Ecstasy -merkkiveistos.

Autoa alettiin valmistaa vuonna 1980 ja valmistusmaana toimi Englanti. Malli jakoi alustansa Silver Shadown kanssa, joten kaikki autossa ei ollut täysin uutta. Myös moottori, erittäin tehokas 6.75-litrainen V8, oli otettu Silver Shadowista. Tätä ensimmäistä sukupolvea valmistettiin vuoteen 1989 asti. Toinen sukupolvi saapui markkinoille jo samana vuonna ja valmistus jatkui vuoteen 1993 asti.

Vielä vuoden 1993 puolella esiteltiin Silver Dawnin kolmas sukupolvi. Rolls-Royce erilaistui kilpailijoistaan kehitettyään mallin V8-moottoreita. Kaksinkertaiset ilmatyynyt olivat mallissa uusi innovaatio. Tätä mallia valmistettiin vain vuoden verran ja viimeinen Silver Dawnin sukupolvista tuli markkinoille vuonna 1995. 6.75 -litrainen V8 moottori oli pysynyt ensimmäisestä sukupolvesta asti samana. Mallin valmistus lopetettiin kokonaan vuonna 1998.

Rolls-Royce Silver Dawn mallisarjan tiedot

Tällä hetkellä autosta ei ole myynti-ilmoituksia Autotalli.com:ssa

Katsotuimmat Rolls-Royce Silver Dawn autot

Autoja ei ole saatavilla.

Uusimmat Rolls-Royce Silver Dawn autot

Autoja ei ole saatavilla.

Edullisimmat Rolls-Royce Silver Dawn autot

Autoja ei ole saatavilla.