Toyota Supra

Toyota Supra on Toyotan valmistama urheiluauto, jonka valmistus alkoi jo vuonna 1979. Toyota Supra on rakennettu Toyota Celican pohjalta. Vuodesta 1986 alkaen kolmannen sukupolven Suprasta tuli oma mallinsa ja Toyota lopetti Celica-liitteen käyttämisen mallin nimessä. Käytettyjä Supria alettiin 2000-luvun alussa tuomaan Suomeen laskeneen autoverotuksen takia.

Ensimmäisen sukupolven Supran muotoilu muistutti hyvin paljon Toyota Celican liftback-versiota, mutta Supra oli sekä pidempi että leveämpi, myös moottori oli isompi kuin Celicassa. Supra oli saatavilla sekä manuaali- että automaattivaihteistolla, siinä oli joka renkaassa erillisjousitus ja levyjarru. Toisen sukupolven Supra tuli markkinoille vuonna 1982 ja sitä myytiin vain kolmen vuoden ajan. Mallista oli saatavilla kaksi versiota: L-type ja Performance. Vuonna 1984 Supra sai pienen kasvojenkohotuksen, jossa manuaalivaihteistoiset Suprat saivat samalla isommat puristussuhteet.

Kolmas sukupolvi saapui markkinoille vuonna 1986. Celica Supra nimestä oli nyt luovuttu ja malli tunnettiin ainoastaan nimellä Supra. Supra sai Celica nimestä erkaantumisen myötä myös taas isomman moottorin. Vuonna 1987 myös turboahdettu malli tuli myyntiin ollen ensimmäinen Toyotan malli, jossa oli sekä turboahdin että ABS. Heti alusta alkaen saatavana oli myös Targa-malli, josta saatiin katto irrotettua.

Neljännen ja viimeisen sukupolven Supra oli huomattavasti kulmikkaita edeltäjiään pyöreämmin muotoiltu. Se oli saatavana edeltäjänsä tavoin sekä tuplaturbon kanssa että ilman. Auton kori oli nyt suunniteltu mahdollisimman kevyeksi ja siinä on käytetty jonkun verran hiilikuitua. Neljännen polven Supra on yksi tehokkaimmista Toyotan valmistamista autoista. Supra poistui kokonaan mallistosta vuoteen 2002 mennessä.

Toyota Supra mallisarjan tiedot

Tällä hetkellä autosta ei ole myynti-ilmoituksia Autotalli.com:ssa

Katsotuimmat Toyota Supra autot

Autoja ei ole saatavilla.

Uusimmat Toyota Supra autot

Autoja ei ole saatavilla.

Edullisimmat Toyota Supra autot

Autoja ei ole saatavilla.