10 vinkkiä auton vaihtoon | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

10 vinkkiä auton vaihtoon

Kun suomalainen kurvaa autokaupoille, mielessä on ensisijaisesti se, että auto on saatava hyvällä hinta-laatusuhteella. Koska Suomessa autojen hinnat ovat monia muita maita kalliimpia, halutaan rahalle vastinetta.
10 vinkkiä auton vaihtoon

Suomalaiset hankkivat uuden auton silloin, kun vanha menopeli on noin 6-10 vuotta vanha. Kun autoilija päättää hankkia itselleen uuden auton, on kyseessä useimmiten käytetyn auton hankinta. Useimmiten syynä on hinta.

Monen mielestä rahalle saa enemmän vastinetta, kun ostaa käytetyn auton. Toisin sanoen uudenveroisen auton saa edullisemmalla hinnalla. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että etsitään halpaa autoa, sillä monen kalliimman merkin käytetty auto maksaa enemmän kuin toisen merkin uusi auto.

Pelkkä hinta ei kerro kuluja

Tärkeimpiä auton ominaisuuksia uutta autoa hankkiessa ovat mm. käyttötarkoituksen mukaiset tilat, auton ajettavuus, suorituskyky, polttoaineen kulutus ja ajamisen edullisuus sekä turvallisuus ja käytännöllisyys. Koska autokaupoilla käydään melko harvoin, löytyy myyjiltä paras asiantuntemus siihen, millainen auto täyttää vaatimukset. Auton hankintaa harkitsevat eivät aina muista laskea auton kokonaiskuluja, vaan he katsovat pelkästään auton hintalappua. Hankinta- ja ylläpitokulut muodostuvat paljon muustakin kuin siitä, millä hinnalla sen saa liikkeestä. Hinnan lisäksi huollot, korjaukset, polttoaine, verot ja jälleenmyyntiarvo määrittelevät autoilun kokonaiskuluja.

1.    Takuu

Suomessa myydään käytettyjä autoja huomattavasti enemmän kuin uusia. Yksi vinkki käytettyä autoa ostavalle on varmistaa, että autossa on takuu. Nykyisin käytettyihin autoihin saa usein samanlaisen takuun kuin uuteenkin autoon, mikä edellyttää auton ostoa liikkeestä.

2.    Kunto

Voimassa olevan takuun lisäksi kannattaa tarkistaa, millainen auton huoltohistoria on, ja että auto on kuntotarkastettu.

3.    Myynti-ilmoitus

Jos aiot myydä autosi itse, kannattaa myynti-ilmoitus laatia tarkasti ja muistaa ottaa hyvät kuvat autosta. Kuvilla on suuri merkitys myynnin kannalta. Kuvat jäävät parhaiten ostajan mieleen ja kun valinnan aika koittaa, muistaa hän palata takaisin sinun ilmoitukseesi. Ohjeet myynti-ilmoituksen tekoon tästä.

4.    Hinnoittelu

Kannattaa vertailla omaa autoa netissä myytäviin vastaaviin autoihin ja hinnoitella oma auto näiden mukaan kilpailukykyisesti.

5.    Pesu ja siivous

Olet sitten vaihtamassa autoa liikkeessä tai myymässä yksityiselle niin on hyvin tärkeää huolehtia auton siisteydestä ennen kaupantekotilanteeseen siirtymistä.

6.    Dokumentit

Ennen autokauppaan lähtöä kannattaa varmistaa, että kaikki auton paperit ovat tallessa. Tärkeimpinä ovat tietysti rekisteriotteen molemmat osat ja huoltokirja. On myös hyvä jos tehdyistä huolloista tai mistä tahansa autoon liittyvistä operaatioista löytyy kuitit.

7.    Uusi auto

Jos uusi hankinnankohde on käytetty vaihtoauto, kannattaa tarkistaa huoltokirjan merkinnät sekä autoon kuuluvien oheisvarusteiden kunto (esim. toiset renkaat, vanteiden pultit, vetokoukku). Varmista myös, että autoon löytyy kaksi avainta. Autoliikkeestä ostettaessa nämä varusteet löytyvätkin yleensä valmiina autosta kun kaupantekohetki on sovittu. Voit aloittaa uuden auton etsimisen katsomalla Autotallin uusia heti ajoon –autoja tästä.

8.    Rahat valmiiksi

Vaihtoauton lisäksi tarvitaan yleensä myös välirahaa. Rahoitus kannattaakin selvittää etukäteen, kauppojen sujuvuuden varmistamiseksi.

9.    Varo hämärämiehiä

Autonmyynti-ilmoituksien kautta saattaa joskus tulla erikoisia yhteydenottoja ulkomailta saakka. Näihin yhteydenottoihin kannattaa suhtautua hyvin varauksellisesti, eikä uskoa niissä esiintyviä lupailuja.

10.    Omistusoikeus

Tee kunnon kauppakirjat ja muista, että omistusoikeus siirtyy luovutusasiakirjan allekirjoittamisella, ei rekisterimerkinnällä.

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi