Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Ajatko trendikkään värisellä autolla? Punaisen suosio laskenut – valkoinen valtaa

Valkoisen värin suosio on kasvanut autoissa räjähdysmäisesti 2000-luvun aikana.
Ajatko trendikkään värisellä autolla? Punaisen suosio laskenut – valkoinen valtaa

Suomalainen autonostaja ei juuri värivalinnoilla revittele, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ajoneuvotilastoista. Peräti 30 prosenttia ensirekisteröidyistä henkilöautoista on väritykseltään valkoisia. Koko henkilöautokannassa yleisin väri on harmaa (21,5 prosenttia).

Valkoisen ja harmaan voisi kyseenalaistaa jo siinä, voiko niitä kutsua väreiksi alkuunkaan. Aiemmin suositun punaisen suosio on laskenut ensirekisteröinneissä 25 prosentista vähän yli kymmeneen. Muutos saattaa kieliä siitä, etteivät suomalaiset ole valmiita maksamaan ylimääräistä erottuvammasta maalipinnasta, monissa automalleissa perusväri kun on nykyään valkoinen.

Kuluvan vuoden ajalta suosituimmat värit ovat olleet ensirekisteröidyissä henkilöautoissa valkoinen (27,8 %), harmaa (20,6 %) ja musta (15,4 %). Kolmen kärki on pysynyt samana viimeisen viiden vuoden ajan. 

Koko henkilöautokantaa tarkastellessa kärki vaihtuu hieman värikkäämpään suuntaan. Liikenteessä näkee yleisimmin harmaan (21,5 %), punaisen (15,3 %) tai sinisen (14,1 %) auton.

Alueellisesti suosituimmissa autonväreissä ei juuri löydy eroavaisuuksia. Tämän suhteen suuressa mittakaavassa ei voi siis päätellä, että jossain päin Suomea autonostajat revittelisivät erityisen paljon. Sen sijaan Uudellamaalla kuluttajat tuntuvat jumahtaneen erityisen pahasti mustavalkoiseen värikarttaan. Kehäteiden alueella yleisimmät värit ovat harmaa, musta ja valkoinen.

Kuva: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin