Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Auto 70 päivän palautusoikeudella – ensifiilikset DS 3 Crossbackista

DS 3 Crossback on kompakti katumaasturi poikkeuksellisen näyttävällä muotoilulla.
Auto 70 päivän palautusoikeudella – ensifiilikset DS 3 Crossbackista

Ranskalaisen DS Automobilesin Suomen maahantuontiyhtiö Auto Bon Oy kertoi viime viikolla lanseeraavansa markkinoiden pisimmän takuun, 7 vuotta ilman kilometrirajaa, kaikille autoillensa myös takautuvasti tämän vuoden alusta lähtien. 

Samanlaista seitsemän vuoden kilometrirajoituksetonta takuuta tarjoaa Suomessa myös Hyundai, mutta DS:n hihasta löytyy myös toisenlainen valttikortti autonostajalle. Kuluttajalla on nimittäin 70 päivän tyytyväisyystakuu, mikä tarkoittaa Auto Bon Oy:n toimitusjohtaja Markus Vuollen mukaan sitä, että auton saa palauttaa mistä tahansa syystä 70 päivän sisällä. 

Reilun kahden kuukauden tyytyväisyystakuun ajalta asiakkaan maksettavaksi jää vain mahdolliset rahoituskulut. Samaa palautusoikeutta sovelletaan myös DS 3 Crossbackin isoveljeen DS 7 Crossbackiin. DS:n maahantuoja on tiedostanut mahdolliset väärinkäyttömahdollisuudet, jotka pitkään ”no questions asked”-tyyliseen palautusoikeuteen liittyy, mutta Vuolle näkee väärinkäytösten todennäköisyyden häviävän pienenä.

Maahantuojan luoton uuteen DS 3 Crossbackiin kyllä ymmärtää, kun auton rattiin istuu ensikertaa. Kuljettajan paikalta löytyy miellyttävät säädöt nopeasti ja istuimen saa säädettyä riittävän matalalle. Omassa poterossa istuessa ympäröivä tunnelma on kieltämättä omanlaisensa, muttei kuitenkaan liian konstaileva.

Muotoilu ja yksityiskohtien viimeistely ovat DS:lle merkityksellisiä, ja merkille tyypilliseen tapaan myös DS 3 Crossbackin sisätiloja hallitsee timanttikuvioidut yksityiskohdat. Auton voi valita kolmesta perusvarustetasosta: Chic, So Chic ja Grand Chic. Näistä kahta jälkimmäistä pystyy personoimaan, kuten premium-merkin autoa kuuluukin. Ulkovärejä on tarjolla kymmenen, katon värityksiä kolme erilaista ja vanteet voi valita joko 17- tai 18-tuumaisista vaihtoehdoista.

Varustetason ja auton ulkovärityksen lisäksi DS:n kielellä autoon valitaan lisäksi ”inspiraatio”, joka vaikuttaa niin ulkopuolen kuin matkustamon yksityiskohtiin alkaen istuinverhoilusta ja kojelaudan pinnoitteesta. Inspiraatio-vaihtoehtoja DS 3 Crossbackiin on viisi erilaista, minkä lisäksi sisäkaton väriksi voi valita tumman tai vaalean.

DS 3 Crossbackin moottorivaihtoehdot

DS 3 Crossbackin mallisto kattaa tällä hetkellä PureTech-bensiinimoottorin kolmella eri tehovaihtoehdolla. Valinnan voi tehdä 100, 130 ja 155 hevosvoiman välillä, joista sataheppainen on aina käsivalintaisella vaihteistolla ja kaikki muut 8-portaisella automaatilla.

 

Koeajon perusteella uusi kahdeksanvaihteinen momentinmuunninautomaatti on erittäin sulavatoiminen ja tekee 130 heppaisesta autosta jopa tehokkaamman tuntuisen. Vääntöä on tarjolla 230 newtonmetriä jo 1750 minuuttikierroksesta alkaen, mikä tekee menosta vaivatonta kolmen aikuisen miehen kuormallakin.

Keskimmäisellä So Chic -varustelulla ja 130-heppaisella automaattivaihteisella mallilla on hintaa 32 754 euroa, eli DS 3 Crossback tuntuu ensivaikutelmaltaan erittäin kilpailukykyisesti hinnoitellulta. 

Lyhyen koeajon perusteella auton ajoavustimiin ei ehdi sen suuremmin tutustua, mutta yksi ilmeisistä huomioista on auton miellyttävän matala melutaso. Auton tuulilasi on akustisesti vaimennettu, mutta yllättäen sivulasit ovat tavanomaista ohutta lasia. Siitä huolimatta auto vaikuttaa hiljaiselta ja ajomelun taajuudet on onnistuttu vaimentamaan varsin korvia miellyttävälle tasolle.

Samaa adjektiivia voisi käyttää myös alustan ja iskunvaimentimien toiminnasta. Jopa Helsingin mukulakaduilla DS 3 Crossback imee nypyt täsmällisesti mutta mukavasti. Tältäkin osin voidaan puhua premium-auton tunnelmasta.

Koska 130 hevosvoimainen malliversio tuntuu sekin yllättävän puhdikkaalta, tätä autoa ostaessa ei välttämättä kannata käyttää 2500 euroa lisää 25 lisähevosvoiman saamiseksi. Lisäteholle ei tavanomaisessa käytössä tunnu olevan tarvetta, joten raha kannattanee käyttää laajan lisävarustelistan antimiin.

Erityisen mielenkiintoiseksi DS 3 Crossback -mallisto laajenee vuoden vaihteessa, kun auton ensimmäisten täyssähköautojen asiakastoimitukset alkavat. DS 3 Crossback E-Tense -sähköauton hinnastot eivät ole vielä julki, mutta voimalinjasta tiedetään ainakin 50 kWh:n akusto, yli 300 kilometrin toimintamakta (WLTP), 100 kW:n moottoriteho sekä nopea 100 kW:n pikalatausmahdollisuus. Tilat DS 3 Crossback E-Tense:ssä ovat polttomoottoriauton kaltaiset, sillä auton pohjarakenne on suunniteltu alun perinkin sähköauton tarpeet huomioiden.

 

DS 3 Crossback PureTech 130 Automaatti – tekniset tiedot

Moottori: 3-sylinterinen 1.2-litrainen turboahdettu bensiini

Vaihteisto: 8-portainen momentinmuunninautomaatti

Moottorin suurin teho: 96 kW (130 hv)  / 5500 rpm

Suurin vääntö: 230 Nm / 1750 rpm

Huippunopeus: 196 km/h

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,2 sekuntia

Yhdistetty polttoaineenkulutus: 6,2 l/100 km

Yhdistetty CO2-päästö: 141 g/km

Omamassa: 1205 kg

Tavaratila: 350 / 1050 litraa

Mitat: Pituus 4118 mm / Leveys 1791 mm / Korkeus 1534 mm / Akseliväli 2558 mm

 

AUTOTALLI.COM

Katso DS-malliston uudet autot

Katso DS DS 3 Crossback-mallisarjan uudet autot

Katso DS DS 3 Crossback PureTech 130 So Chic Automaatti mallin uudet autot

Katso myytävät DS vaihtoautot

Katso myytävät DS DS 3 Crossback vaihtoautot

 

 Kuvat ja video: Teemu Granström

DS - YLEISIMMÄT MALLIT


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin