Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Subaru Impreza 2.0 R Sport

Autoarvio: Koeajossa Subaru Impreza 2.0 R Sport

Subaru Imprezan 14-vuotinen historia sisältää varsin pieniä teknisiä muutoksia, mutta monia enemmän tai vähemmän onnistuneita ulkonäön kohennuksia. Nyt kuitenkin markkinoille on tullut aivan uusi Impreza, jossa on Euroopan mallistossa aikaisemmat sedan- ja farmarikorit korvattu 5-ovisella viistoperällä. Tuttua aikaisemmasta ovat neliveto ja boxer-moottorit. Karmittomista ikkunoista on luovuttu, mutta myös persoonallisia ratkaisuja on mukana. Myös ulkonäkö on omanlaisensa vaikka yksityiskohdissa ja kylkilinjassa voi nähdä piirteitä vaikkapa BMW:stä tai Lexuksesta.

1,5- ja 2,0-litraiset bensamoottorit ovat entisistä kehitettyjä. Edelleenkin kuitenkin tuntuu, että Subaru ei moottoritekniikassa ole aivan tehtäviensä tasalla. Moottorin antama voimantunne ei vastaa ilmoitettua 150 hevosvoiman tehoa. Tosin vääntökäyräkin on kilpailijoiden tasolla vasta 3000 kierroksesta ylöspäin. Käytännössä moottori on kuitenkin joustava käyttömoottori, onhan se kooltaan varsin suuri alemman keskiluokan autoon. Ilmoitetut kulutuslukemat ovat edelleen suuria. Vaihteensiirto ei ole kaikkein sujuvimpia. Automaattivaihteiston saa 2,0-litraiseen malliin. Ensi vuonna on odotettavissa Subarun ensimmäinen diesel. Toivottavasti sen kehittämisessä onnistutaan bensakoneita paremmin.

Alustan kehittämisessä Subaru on ottanut merkittävän askeleen oikeaan suuntaan. Ohjaus on maantieajossa varsin tunnokas ja toisaalta auto reagoi hyvin ohjaukseen. Kaupunkiajossa ohjaus on hieman raskas eikä palauta kunnolla. Suuntavakavuus tuntuu hyvältä eikä tuulikaan heiluttele Imprezaa. Nelivetotekniikka perustuu käsivaihteisissa malleissa edelleen viskolukkoon ja autossa on myös alennusvaihteet.

Myös jousitus on entistä parempi. Alusta on edelleen jämäkkä, muttei liian kova. Vain pienet epätasaisuudet tuntuvat hieman takapuolessa. Melutaso ei aivan vastaa 2,0-litraisen Imprezan hintalappua. Rengasmelua on vähintään tavanomaisesti ja moottorin persoonallinen ääni ei ole kovin sivistynyt kiihdytyksissä.

Suorituskyky: 8,0

Moottori on 2,0-litraiseksi hieman laiska.

Mukavuus: 7,8

Takaistuintilat ovat auton pituuteen nähden pienehköt. Sport-mallissa on runsas vakiovarustelu.

Luotettavuus: 6,5

Luotettavuus on hyvä, mutta kolariturvallisuus ei ole parasta tasoa.

Ajomiellyttävyys: 8,1

Ajo-ominaisuudet ja jousitusmukavuus ovat melko hyvät. Melutaso on korkeahko. Sport-mallin xenon-valot ovat tehokkaat.

Ulkonäkö: 7,3

Ulkomuoto ei ole aivan tasapainoinen. Kojetaulun muotoilu on linjakas.

Polttoaineen kulutus: 6,5

Kulutus on suurehko ja huoltokustannukset keskimääräistä korkeammat.

Valmistuslaatu: 5,9

Sisustusmateriaaleista jää melko halpa vaikutelma.

Sisätilojen suunnittelu: 7,6

Tavaratila on kooltaan pienehkö. Monikäyttöisyys on hyvällä tasolla.

Luokkansa paras: 6,3

Impreza on ominaisuuksiinsa nähden melko kallis auto ja kannattava valinta vain, jos neliveto on välttämätön.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin