Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Dodge Avenger 2.0 SE

Autoarvio: Koeajossa Dodge Avenger 2.0 SE

Avenger tuli Dodgen mallistoon vuonna 2007. Se on Chrysler Sebringin sisarmalli, tosin muotoilultaan huomattavasti äijämäisempi.

Kooltaan Avenger on kilpailuryhmänsä suurimpia. Takaistuimella on suunnilleen saman verran tilaa kuin uudessa Mondeossa tai Passatissa. Isokokoisempikaan takamatkustaja ei siis koe oloaan ahtaaksi, vaikka istuma-asento on melko korkea ja pysty. Sen sijaan takaistuimelle käynti on hieman hankalaa erittäin leveän kynnyksen takia ja pienet takasivuikkunat tekevät tunnelman hieman ahdistavaksi.

Avengerin moottorit ovat samat kuin Sebringissä. Bensakoneet on tehty yhteistyössä Mitsubishin kanssa ja 2,0-litrainen pumppusuutindiesel on ostettu VW:ltä. 2,0-litraisten yhteydessä on manuaalivaihteisto ja 2,4-litraisen bensakoneen yhteydessä 4-vaihteinen automaatti. Koeajettu 2,0-litrainen bensakone osoittautui puhdittomaksi, vaikka se näyttää paperilla hyvinkin modernilta ja tehoakin on 115 kW/156 hv. Jostakin syystä kiihdytykset tapahtuvat lievästi portaittain - tunne on ikään kuin kaasuvaijeri olisi voitelun tarpeessa. Vaihteiston välityssuhteet ovat melko pitkät ja ohituskiihtyvyys jää jälkeen 2,0-litraisten tavanomaisesta tasosta.

Chrysler-konsernin tapaan Eurooppaan tuotavissa malleissa on tänne sovitettu alusta. Tämä tarkoittaa käytännössä melko jäykkää jousitusta. Avengerin jousitus toimii moottoritiellä hyvin, mutta kaupunkinopeuksissa epätasaisuudet tulevat esiin enemmän kuin olisi suotavaa.

Ohjaus toimii myös suuremmissa nopeuksissa kohtuullisen hyvin, mutta kaupunkiajossa se on puuromainen. Muuten ajettavuudessa ei ole suurempaa valittamista.

Suorituskyky: 6,3

Moottori on 2,0-litraiseksi hieman puhditon ja ohituskiihtyvyys kaipaisi hieman lisävääntöä.

Mukavuus: 7,0

Takaistuimella on runsaat tilat. Etuistuimet ovat huonot, mutta ajoasennon saa sinänsä kelvolliseksi. SE-varustelu on niukka.

Luotettavuus: 6,8

Luotettavuudessa parasta on erinomainen tiepalvelu. Muilta osin luotettavuus on korkeintaan keskitasoa.

Ajomiellyttävyys: 6,5

Ajo-ominaisuudet erotu edukseen kilpailijoihin verrattuna. Jousitus päästää epätasaisuuksia läpi etenkin kaupunkinopeudessa. Rengasmelua on useimpia kilpailijoita enemmän.

Ulkonäkö: 7,4

Muotoilu on persoonallisen äijämäinen.

Polttoaineen kulutus: 7,5

Kulutus on 2,0-litraisten tavanomaista tasoa.

Valmistuslaatu: 6,0

Laatuvaikutelma on tyydyttävä.

Sisätilojen suunnittelu: 7,0

Tavaratila on pienehkö, samoin säilytyslokerot.

Luokkansa paras: 6,3

Avenger ei missään ominaisuudessa nouse luokan keskitasoa ylemmäksi. Hinta on halpa.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin