Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Ford Focus 1.6 TDCi Trend 5d

Autoarvio: Koeajossa Ford Focus 1.6 TDCi Trend 5d

Ensimmäinen Focus-mallisto tuli markkinoille vuonna 1998. Ford-mallien historiassa se on Escortien seuraaja. Focuksen uusimman mallin tuotanto alkoi vuonna 2007 Fordin Saarlouisin tehtailla Saksassa, ja se tuli myyntiin Euroopassa vuoden 2008 alussa.

Focuksen matkustamon korirakennetta on jäykistetty. Turvallisuutta lisäävät myös törmäyksessä poispäin vetäytyvä ohjaustanko, niskavammojen suojaus, taittuvat polkimet ja istuimet, jotka estävät kuljettajaa ja matkustajia valumasta istuinvöiden alitse. Takana reunimmaisissa istumissa on Isofix-kiinnittimet turvaistuimelle.

Focuksen vakio-ominaisuuksiin ja -varusteisiin kuuluvat lukkiutumattomat ABS-jarrut, joissa on elektroninen jarrutusvoiman tasain (EBD), ESP-ajovakaudenhallintajärjestelmä, ajotietokone, etusumuvalot, kauko-ohjattava keskuslukitus ja IPS-turvajärjestelmä, johon kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt sekä sivuturvatyynyt ja sivuturvaverhot. Vakiona on korkiton polttoaineen täyttöaukko, jonka suutin estää väärän polttoaineen tankkaamisen.

Ajotuntumaltaan uusi Focus on edeltäjiensä tavoin luokkansa parhaimmistoa.

Suorituskyky: 6,6

Perusdieselillä varustettuna Focus ei ole kovin ripeä.

Mukavuus: 7,6

Sisätilat vastaavat väljyydeltään tärkeimpiä kilpailijoita. Takaistuimella on kuitenkin niukasti pääntilaa. Trend-varustelu ei ole kovin runsas.

Luotettavuus: 7,7

Törmäysturvallisuus on edelleen ajanmukainen. Luotettavuus ei ole Focuksen valtteja.

Ajomiellyttävyys: 8,4

Ajo-ominaisuudet ovat luokkansa parhaimmistoa. Erityisesti ohjaus on mainio. Jousituskaan ei jätä juurikaan toivomisen varaa. Melua Focuksessa on liikaa.

Ulkonäkö: 7,7

Muotoilu ei enää näytä kovin tuoreelta, vaikka vuodelle 2008 uudistettu keula onkin tyylikäs. Sisustus on muotoiltu varovaisesti.

Polttoaineen kulutus: 8,9

Kulutus on erinomaisen pieni. Hiukkassuodatinta ei ole.

Valmistuslaatu: 5,9

Laatuvaikutelma on keskinkertainen ja Trend-verhoilu halvan tuntuinen.

Sisätilojen suunnittelu: 7,7

Tavaratila on keskitasoa. Selkänojan saa kaadettua vaakatasoon.

Luokkansa paras: 9,7

Focus on edelleen kilpailukykyinen, vaikka malli on tullut markkinoille jo vuonna 2004. (Mallia uudistettu mallivuodeksi 2008)

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin