Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Honda Accord 2.0 Executive Aut.

Autoarvio: Koeajossa Honda Accord 2.0 Executive Aut.

Honda on viimeisimmissä Accord-sukupolvissa lähestynyt selvästi eurooppalaista automakua. USA:ssa myytävä Accord on kokonaan eri auto ja Euroopassa myytävän mallin luvataan kilpailevan saksalaisten kalliimman luokan kilpailijoiden kanssa. Ulkonäöllisesti muutos edeltäjään verrattuna on ollut varovainen ja asiaan perehtymätön saattaa sekoittaa uuden mallin vanhaan.

Accordin bensamoottorit ovat 2,0- ja 2,4-litrainen ja hieman myöhemmin Suomeen ehtivä diesel on parannettu 2,2-litrainen teholtaan 110 kW/150 hv. Koeajettu 2,0-litrainen bensakone esiteltiin CR-V:ssä runsas vuosi sitten. Tehoa moottorissa on 115 kW/156 hv. Moottori on lupausten veroinen, mutta tarjoaa parhaan suorituskykynsä vasta kierroksia käyttämällä. Koeajoauto oli varustettu 5-vaihteisella automaattivaihteistolla, joka nostaa kierroksia herkästi nopeutta nostettaessa. Automaatti vaihtaa nykäyksittä ja viiveettä, mutta hieman turhankin herkästi. Ikään kuin se ei luottaisi moottorin kykyyn selviytyä tehtävästään.

Accordin Comfort-perusmallissa on muita versioita pehmeämpi alusta. Executivenkin mukavuus on silti kehittynyt paljon edeltävästä mallista. Jousitus on erinomainen yhdistelmä jämäkkyyttä ja mukavuutta. Epätasaisuudet tuntuvat, mutta hillitysti. Kauan piti odottaa, mutta löysi Hondakin lopulta avaimet toimivan alustan tekemiseen. Ohjaus on sähköisesti tehostettu, mutta tarkka. Keskialueen tuntumassa nopeaksi välitetty ohjaus tuntuu hieman liiankin herkältä. Ainakin 17" pyörillä herkästi ohjautuva auto vaatii kuljettajalta intoa aktiiviseen ajamiseen. Tienpinnan muodot pyrkivät ohjailemaan kulkusuuntaa liiaksi meikäläisissä olosuhteissa. Kaarteisiin Accord taittuu innolla. Huomiota herättävää on auton vähäinen kallistelu.

Melutaso on kohtalaisen alhainen. Rengasmelun määrä vaihtelee huomattavasti tienpinnan karkeuden mukaan. Karkealla pinnalla Accordia ei voi kehua hiljaiseksi. Moottorin ääni ei häiritse voimakkuudellaan, mutta automaatin aikaansaama kierrosten ripeä vaihtelu ärsyttää myös äänellisesti.

Suorituskyky: 7,9

Moottori tarjoaa hyvän suorituskyvyn kierroksia käyttämällä.

Mukavuus: 7,7

Takaistuintilat ovat keskinkertaiset. Istuinten muotoilu on onnistunut. Vakiovarustelu on Executivessa runsas. Lisävarusteita ei juurikaan ole tarjolla.

Luotettavuus: 7,8

Turvallisuus ja luotettavuus ovat hyvällä tasolla.

Ajomiellyttävyys: 8,5

Alusta on toimiva. Ohjaus on hieman liiankin herkkä. Melutaso on kohtalaisen alhainen. Näkyvyys taakse on puutteellinen.

Ulkonäkö: 7,2

Ulkomuoto on moderni, mutta ei erityisen tyylipuhdas. Sisustuksen tyyli on futuristinen. Värivalikoima on niukka.

Polttoaineen kulutus: 8,5

Kulutus on pienehkö.

Valmistuslaatu: 8,0

Laatuvaikutelma on hyvä, mutta yksityiskohtia sisustuksessa on tehty hieman halvan näköisestä muovista.

Sisätilojen suunnittelu: 7,3

Tavaratila on epäkäytännöllinen. Säilytyslokerot ovat pieniä.

Luokkansa paras: 9,0

Accord on melko kallis, mutta ominaisuuksiltaan lähellä luokan kärkeä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin