Autoarvio: Koeajossa Honda CR-V 2.0i Elegance | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Honda CR-V 2.0i Elegance

Autoarvio: Koeajossa Honda CR-V 2.0i Elegance

Civicin 1,8-litraiseen perustuva 2,0-litrainen bensamoottori on uusi ja aikaisempaa pitkäiskuisempi, vaikka teho- ja vääntöarvot (150 hv ja 192 Nm) ovat täsmälleen samat kuin edeltävässäkin mallissa ja moottori on edelleen luonteeltaan kierroskone. Myös suorituskyky on ennallaan eli samaa tasoa tavallisten 2,0-litraisten perheautojen kanssa.

Diesel on edelliseen malliin uutuutena esitelty 2,2-litrainen ja se on varustettu hiukkassuodattimella. Käsivaihteistoissa on 6 vaihdetta ja bensakoneen yhteyteen saa 5-vaihteisen automaattilaatikon.

Koeajon yhteydessä ei ollut tarjolla liukasta pintaa, joten nelivedon kytkeytymiseen tarvittava viive jäi kokematta. Edeltävässä mallissa se oli häiritsevän pitkä. Ajettavuus on selkeästi kehittynyt edeltävästä mallista, joka sekään ei ollut huono katumaasturien joukossa. Suuntavakavuus on hyvä ja kaarrekäytöskin on yllättävän henkilöautomainen korkeudesta huolimatta. Merkittävin puute on ohjauksen lievä tunnottomuus keskialueella. Ohjauksen osalta arvio koskee vain bensakoneista, sillä dieselissä on hydraulinen ohjaustehostin.

Myös jousituksessa on tapahtunut kehitystä. Jämäkämmästä alustasta huolimatta edellisen mallin tärinästä on päästy eroon ja pienet epätasaisuudet suodattuvat hyvin pois. Terävissä koloissa alusta kuitenkin tuntuu hieman kovalta. Tältä osin mukavuus on selvästi jäljessä useimpia saman hintaluokan henkilöautoja.

Melutaso on kaupunkiajossa miellyttävän hiljainen. Tosin moottorin ääni kiihdytyksissä ei ole kovin hienostunut. Noin 80 km/h nopeudesta alkaen rengasmelu alkaa kuulua selvästi. Rengasmelun takia auton hiljaisuutta ei voi kehua, vaikka esimerkiksi tuulen suhinoita ei ole häiritsevästi. Voimansiirrosta kuuluu tietyissä tilanteissa lievää ujellusta.

Suorituskyky: 6,9

Suorituskyky on suunnilleen samaa tasoa tavallisten 2,0-litraisten sedanien kanssa. 150 hevosvoimaa 1600-kiloisessa autossa ei kuitenkaan tee autosta rakettia.

Mukavuus: 8,6

CR-V:ssä on erinomaiset istuimet. Takapenkillä riittävästi suurikokoisellekin matkustajalle. Elegance-varustelu on varsin kattava, mutta lisävarusteita ei tehtaalta juurikaan saa.

Luotettavuus: 7,3

Törmäystestissä 4 tähteä. Luotettavuus voidaan arvioida melko hyväksi, mutta ruosteenesto ei ole parhaimmistoa.

Ajomiellyttävyys: 8,1

Ajo-ominaisuudet ja jousitusmukavuus jäävät jälkeen henkilöautoista ja ohjaus on hieman tunnoton. Xenon-valot ovat tehokkaat.

Ulkonäkö: 7,4

Kulutus on suurehko ja myös huoltokustannukset nousevat keskitasoa korkeammiksi.

Polttoaineen kulutus: 7,4

Kulutus on suurehko ja myös huoltokustannukset nousevat keskitasoa korkeammiksi.

Valmistuslaatu: 8,5

Sisustus on varsin korkeatasoinen.

Sisätilojen suunnittelu: 8,7

Tavaratila on suuri. Säilytyslokeroita on runsaasti.

Luokkansa paras: 8,8

Katumaasturien joukossa CR-V on kilpailukykyinen, mutta ajettavuus ja melutaso jäävät jälkeen saman hintaluokan henkilöautoista.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin