Autoarvio: Koeajossa Honda Jazz 1.4i Comfort | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Honda Jazz 1.4i Comfort

Honda Jazz on tila-automainen pikkuauto, jonka tilankäyttö on erittäin tehokasta. Kiilamaisessa korissa on lyhyt etuosa ja suuret ikkunat. Turvarakenteiden luvataan olevan merkittävästi aikaisempaa vahvemmat. EuroNCAP:ssa tuloksena olikin nyt viisi tähteä.
Autoarvio: Koeajossa Honda Jazz 1.4i Comfort

Mitoiltaan Jazz on kasvanut etenkin pituussuunnassa ja tilat ovatkin luokkansa suurimmat. Auton korkeus ja korkealle sijoitetut istuimet mahdollistavat runsaat polvitilat takaistuimella. Samalla istuma-asento on ryhdikäs. 399-litrainen tavaratila on suurempi kuin useimmissa Golf-luokan autoissa.

Etupilarit ovat loivassa, mutta ne ovat kohtuullisen kapeat. Kylkilistoja ei ole, eikä myöskään valonpesimiä. Kääntöympyrän halkaisija on erittäin pieni.

Moottori vaatii kierrosten käyttöä

Jazz on tarjolla 1,2- ja 1,4-litraisella bensamoottorilla. Koeajetun 1,4 litraisen mallin iskutilavuus on itse asiassa 1,34-litraa ja siinä on tehoa 73 kW/100 hv. Moottori tarjoaa niukahkosti voimaa alhaisilla kierroksilla, ja parasta tehoa haettaessa se vaatiikin reilusti kierroksia. Kokonaisuudessa suorituskyky on kuitenkin 1,4-litraisten tavanomaista tasoa. 5-vaihteisen käsivaihteiston ohella on saatavana myös automatisoitu manuaalivaihteisto.

Ohjaus ja jousitus

Jazzin ohjaus on kevyt, mutta tuntuma on kovin etäinen ja lisäksi ohjaus palauttaa heikosti. Auto myös kallistelee kaarteissa tavanomaista enemmän. Kaarreajo on kaikkiaan Jazzilla tuskaa epämääräisen käytöksen ja surkean ohjauksen takia.

Jousitus on edeltävää mallia parempi ja pehmeämpi, mutta terävät epätasaisuudet on edelleen suodatettu puutteellisesti ja pienissäkin epätasaisuuksissa liikkeet ovat laajoja.

Melutaso on luokassaan tavanomainen. Rengasmelua löytyy ja suuremmissa nopeuksissa tuulikin suhisee. Moottorin ääni on melko vaimea. Takaa kuului koeajoautossa natinaa.

Jazz ei yllä aivan luokkansa huipulle

Jazz on kokonaisuutena kehittynyt edeltävään malliin verrattuna vain vähän, eikä se enää nouse luokkansa terävimpään kärkeen kuten edeltäjä aikoinaan. Parhaimmillaan Jazz on kaupungissa. Siellä sen hyviä puolia ovat ketteryys, kevyt ohjaus ja näkyvyys. Maantielle ajo-ominaisuudet ovat vajavaiset. Hintaansa nähden Jazz tarjoaa paljon tilaa ja muunneltavuutta.

Suorituskyky: 6,6

Jazzin moottori vaatii reipasta kierrosten käyttöä suorituskykyä haettaessa.

Mukavuus: 7,9

Jazzin takaistuintilat ovat ylivoimaisesti pikkuautojen parhaat. Istuimet eivät tue kovin hyvin, mutta ajoasennosta saa kelvollisen. Varustelussa ei ole merkittäviä puutteita.

Luotettavuus: 7,3

EuroNCAP:ssa Jazz sai 5 tähteä.

Ajomiellyttävyys: 7,8

Ohjaus on tunnoton ja palauttaa heikosti. Lisäksi kaarrekäytös on epämääräistä. Kaupungissa Jazz on ketterä. Jousitus ja melutaso ovat tavanomaista pikkuautotasoa.

Ulkonäkö: 6,8

Tila-automainen muotoilu ei oikein innosta moneen muuhun pikkuautoon verrattuna. Kojelaudan muotoilu on sekava.

Polttoaineen kulutus: 8,8

Kulutus on pieni ja huoltokustannukset kohtuulliset.

Valmistuslaatu: 5,9

Jazzin muovinen sisustus ei anna kovin korkeatasoista vaikutelmaa.

Sisätilojen suunnittelu: 8,8

Tavaratila on luokkansa suurin ja muunneltavuus markkinoiden parhaimmistoa.

Luokkansa paras: 8,8

Jazz tarjoaa hintaansa nähden paljon käytännöllistä tilaa, mutta ajo-ominaisuuksissa on vakavia puutteita.

Kokonaisarvio: 7,7

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin