Autoarvio: Koeajossa Jaguar XF 2.7D V6 Luxury | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Jaguar XF 2.7D V6 Luxury

Autoarvio: Koeajossa Jaguar XF 2.7D V6 Luxury

XF:n moottorivalikoimassa on kolme bensakonetta, jotka tulevat kyseeseen vain, jos hinnalla ja kulutuksella ei ole ostajalle mitään merkitystä. Myyntimalliksi muodostuukin 2,7-litrainen diesel, joka on varustettu kahdella turbolla ja hiukkassuodattimella. Diesel tarjoaa tehoa 152 kW/207 hv ja vääntöä 435 Nm. Suorituskyky on riittävä, mutta heikompi kuin kilpailijoiden 6-sylinterisissä dieseleissä. Luvattu 8,2 sekunnin kiihtyvyyslukema vaikuttaa hieman optimistiselta käytännön suorituskykyyn verrattuna. Veto on kuitenkin vahvaa pienilläkin kierroksilla. Vaihteisto on ZF:n 6-vaihteinen automaatti, joka vaihtamismukavuudeltaan on parhaimmiston tasolla. Ratin takana on vakiona käsivaihtovivut, joita käyttämällä vaihtaminen tapahtuu kiitettävän nopeasti.

Alusta painottuu hieman enemmän urheilullisuuteen kuin mukavuuteen. Koeajoauton 19" pyörillä jousitusmukavuus ei yllä saksalaistasolle. Terävät epätasaisuudet tulevat läpi niitä voimakkaammin. Kokonaisuutena alusta toimii kuitenkin hyvin ja isommat heitot menevät mukavasti. Ajettavuus on vakaata kaikissa olosuhteissa. Hitaassa nopeudessa ohjaus palauttaa heikosti ja ohjaustunto on puutteellinen, mutta ohjaus jämäköityy maantienopeudessa. Urat ja muut tienpinnan muodot ohjailevat ainakin näillä pyörillä autoa tarpeettoman terävästi.

Moottorin ääni on eristetty esimerkillisen hyvin ja se tulee kuuluviin vain voimakkaassa kiihdytyksessä. Rengasmelu luokan parhaimmistoa voimakkaampi. Kokonaisuutena melu on samaa tasoa kuin Audissa. BMW on hieman hiljaisempi.

Suorituskyky: 8,7

Suorituskyky on riittävä, mutta jää jälkeen monista kilpailevista 6-sylinterisistä dieseleistä.

Mukavuus: 8,5

Istuimet ovat varsin hyvät. Takaistuintilat riittävät juuri aikuisille. Vakiovarustelu on kiitettävä.

Luotettavuus: 7,9

Luotettavuus ei yllä saksalaiskilpailijoiden tasolle.

Ajomiellyttävyys: 7,3

Ajettavuus on vakaata. Ohjaus ei palauta hitaassa nopeudessa. Jousitusmukavuus on heikko 19" pyörillä. Näkyvyys taakse on heikko.

Ulkonäkö: 9,0

Tyyli on tärkeimpiä perusteita Jaguarin hankinnalle.

Polttoaineen kulutus: 7,4

Kulutus on hieman parhaita kilpailijoita korkeampi.

Valmistuslaatu: 8,5

Materiaalien laadussa on pieniä puutteita.

Sisätilojen suunnittelu: 6,7

Käytännöllisyys ei ole ollut Jaguarin suunnittelussa kovin korkealla sijalla.

Luokkansa paras: 8,0

Saksalaiskilpailijoiden taso on lähellä, mutta silti Jaguarin ostaja joutuu tinkimään muutamista ominaisuuksista tyyliseikkojen takia.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin