Autoarvio: Koeajossa Jeep Compass 2.4 CVT Limited | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Jeep Compass 2.4 CVT Limited

Autoarvio: Koeajossa Jeep Compass 2.4 CVT Limited

Compassiin on tarjolla 2 moottorivaihtoehtoa. 2,4-litrainen bensakone on sama, joka tuli tarjolle myös Caliberiin. Sama kone löytyy myös Hyundai Sonatan ja tulevien Mitsubishien keulalta. Dieseliksi on tarjolla VW:n 2.0 TDI. Koeajetussa autossa oli bensakone yhdistettynä portaattomaan CVT-automaattivaihteistoon. Tunnelma oli hyvin samanlainen kuin 2,0-litraisessa Caliberissa.

Voimaa ei ole riittävästi ja kiihdytys tuntuu kuminauhan venyttämiseltä. Vauhtiin pääsemisen jälkeen vaihteiston toiminnassa ei ole moitittavaa. Välitys muuttuu joustavasti ja nopeaan tahtiin, ja mahdollistaa nopeuden vaihdokset ongelmitta. Dieselmallin vaihteisto on aina 6-portainen manuaali.

Compassissa on vakiona ESP. Muutenkin ajettavuus on odotettua parempaa. Suoralla tiellä Compass kulkee suoraan, mutta mutkateillä meno on hieman epävakaata. Ohjauksen tarjoama tuntuma voisi olla parempi. Useimpien kilpailijoidensa tavoin Compassin takapyörät kytkeytyvät etuvedon avuksi tarvittaessa. Lisäksi neliveto voidaan erikoistapauksessa kytkeä jatkuvaksi.

Jousitusmukavuus on samaa tasoa aasialaisten katumaasturien kanssa. Keskiluokan henkilöautojen tasolle ei päästä, mutta suuria ongelmia ei ole. Myös melutaso on kohtuullinen ja tavalliseen tapaan rengasmelu on suurin äänenlähde.

Suorituskyky: 7,7

Voimaa ei ole riittävästi ja kiihdytys CVT-vaihteistolla tuntuu kuminauhan venyttämiseltä.

Mukavuus: 6,8

Varustelussa on monia puutteita. Etuistuimet ovat kelvolliset, mutta takaistuin epämukava. Sisätilat ovat pienehköt etenkin leveyssuunnassa.

Luotettavuus: 6,8

Turvallisuus ja luotettavuus jäävät tyydyttäviksi, mutta tiepalvelu on markkinoiden paras.

Ajomiellyttävyys: 6,9

Ajo-ominaisuudet ovat jossain tilanteissa epävakaat ja ohjaus tunnoton. Nelivedon voi kytkeä jatkuvaksi. Jousitusmukavuus on keskinkertainen.

Ulkonäkö: 7,0

Veistosmainen muotoilu on persoonallinen, mutta tyylikkäänä sitä on vaikea nähdä. Sisustuksen muotoilu ei ole kaikista nykyaikaisin.

Polttoaineen kulutus: 6,5

Kulutus on suorituskykyyn verrattuna suurehko.

Valmistuslaatu: 5,0

Sisustus tarjoaa kovaa muovia ja halpoja yksityiskohtia enemmän kuin monessakaan nykyautossa.

Sisätilojen suunnittelu: 6,8

Tavaratila on pienehkö. Sen puhtaanapito on helppoa. Säilytystilaa on niukasti.

Luokkansa paras: 5,7

Compass on edullinen hankkia, mutta ominaisuudet eivät ole kilpailukykyiset.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin