Autoarvio: Koeajossa Mazda2 1.3 Elegance 5MT 5ov Z02 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Mazda2 1.3 Elegance 5MT 5ov Z02

Autoarvio: Koeajossa Mazda2 1.3 Elegance 5MT 5ov Z02

Bensamoottoreita on tarjolla kolme. 1,3-litrainen on tarjolla kahtena tehovaihtoehtona, joista koeajoautossa oli tehokkaampi 86-hevosvoimainen (63 kW). Tehokkain vaihtoehto on 1,5-litrainen (76 kW/103 hv). Ford/PSA:n 1,4-litrainen diesel (50 kW/68 hv) saadaan Suomeen myöhemmin.

1,3-litrainen bensakone on jo aiemmin nähty Mazda 3:ssa. Se tarjoaa kokoisekseen varsin hyvän suorituskyvyn. Kierrosherkässä moottorissa on voimaa tarjolla mukavasti läpi kierroslukualueen. Aivan pienillä kierroksilla moottorin pieni koko paljastuu eikä ohituksiin ole syytä lähteä viitosvaihteella.

Ohjaus on sähköisesti tehostettu ja kevyt. Samaan aikaan se on kuitenkin tarkka ja tunnokas. Kaikkiaan siis varsin onnistunut pikkuauton ohjaus, josta monet valmistajat saisivat ottaa oppia sähkötehostuksen tekemiseen. Ajettavuus kaupungissa on erinomainen ohjauksen, ketteryyden ja hyvin toimivien hallintalaitteiden ansioista. Kehut eivät kuitenkaan lopu tähän. Myös maantiellä terävästi ohjautuvalla kakkosella ajaa mielellään. Suuntavakavuudessa on kuitenkin pientä toivomista. Jousitus on viritetty jäykäksi. Tämä heikentää selvästi ajomukavuutta: pienet epätasaisuudet tulevat esteittä jousituksen läpi.

Melutaso on perinteisellä pikkuautotasolla. Rengasmelun lisäksi kärsitään moottorin äänestä enemmän kuin useimmissa kilpailijoissa. Moottorin ääni on jo tyhjäkäynnillä tavanomaista voimakkaampi.

Suorituskyky: 6,2

Tehokkaampi 1,3-litrainen on kierrosherkkä ja tarjoaa kokoisekseen kohtuullisen suorituskyvyn. Ohituskiihtyvyys viitosella on heikko.

Mukavuus: 7,0

Takaistuintilat ovat ahtaammat kuin useimmissa kilpailijoissa. Istuinten muotoilukaan ei ole kovin onnistunut. Elegance-varustelu on kohtalaisen runsas.

Luotettavuus: 6,9

Mazdan heikkouksia on puutteellinen ruosteenesto. Kohtuullinen EuroNCAP-tulos.

Ajomiellyttävyys: 8,2

Ajo-ominaisuudet ovat hyvät niin kaupungissa kuin maantielläkin. Jousitus sen sijaan on hieman epämukava. Melutaso on melko voimakas.

Ulkonäkö: 8,3

Mazda2 on ulkomuodoltaan tuore ja virtaviivainen. Myös sisustus on nuorekas.

Polttoaineen kulutus: 8,6

Mazda2 on taloudellinen auto luokassaan.

Valmistuslaatu: 6,4

Sisustus on muovisen tuntuinen. Työn laatu on hyvää. Verhoilukangas on aina mustaa.

Sisätilojen suunnittelu: 7,1

Tavaratila on pienehkö ja monikäyttöisyys vain perustasoa.

Luokkansa paras: 9,0

Mazda2 tarjoaa kilpailukykyiset ominaisuudet hintaansa nähden. Se on linjakas ja vaivattomasti ajettava.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin