Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Mercedes-Benz A 170

Autoarvio: Koeajossa Mercedes-Benz A 170

Ajettavuuden osalta A-sarja on parantunut selvästi sitten mallin markkinoilletulon. Nyt auto on mukava ajaa myös maantiellä. Ohjaustehostimessa MB:kin on siirtynyt sähköaikaan eikä ohjaus tarjoa erityisen hyvää tuntoa. Kaupunkipyörityksessä A-sarjalainen on kuitenkin kotonaan.

Jousituksen arviointia vaikeuttivat koeajetun auton 45-sarjalaiset 17" pyörät. Näillä renkailla jousitus kuitenkin selviytyi pienten epätasaisuuksien tasoittamisesta yllättävän hyvin, joten jousitus täytynee olla tehtävänsä tasalla. Suurissa heitoissa auto tuntuu hieman pieneltä. Renkaiden takia koeajossa havaitun uraherkkyyden arvostelu täytyy myös tehdä varauksin.

Myös äänieristystä on parannettu huomattavasti. Moottorin ääni on edelleen sävyltään miellyttävä, vaikkakin kuuluva. Rengasäänet on eristetty luokan parhaimmiston veroisesti. Kokonaisuutena A on hieman esim. Golfia hiljaisempi.

Koeajetussa 170:ssa on tehoa 116 hv ja venttiileitä edelleen perinteiset kaksi sylinteriä kohti. Kiihtyvyys paikaltaan on normaalien 1,6-litraisten tasoa, mutta sitkeyttä ei voi kehua. Ohituskiihtyvyys niin nelosella kuin viitosella jää hieman laimeaksi. Tunnetta kiihtyvyydestä parantaa moottorin sivistynyt ääni, jolloin moottoria voi mukavasti kierrättää tavanomaista suuremmille kierroksille. Kierrosherkkyyttä koneesta kyllä löytyy.

Suorituskyky: 7,2

A 170 kiihtyy kilpailevien 1,6-litraisten tavoin. Moottorin sitkeys jättää hieman toivomisen varaa.

Mukavuus: 8,0

Takaistuintilat vastaavat Golf-luokan parhaimmistoa. Ajoasento vaatii pienen totuttelun. Vakiovarustelu on parantunut eikä siinä enää ole olennaisia puutteita.

Luotettavuus: 8,3

5 tähden kolariturvallisuus ja hyvä tiepalvelu. Takuu on vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 7,9

A-sarja ei ole ratapujottelun mestari, mutta kulkee suoraan maantiellä. Ohjauksen keskialueelta tosin on tunto hieman hukassa. Ketterä kaupunkiauto. Melutaso on kohtuullinen.

Ulkonäkö: 7,4

Omanlaisensa muotoilu on melko linjakas, sisustus melko tavanomainen.

Polttoaineen kulutus: 8,2

Kulutus ei ole erityisen pieni. Huoltovälit ovat pitkät, mutta huoltokustannukset nousevat silti keskitasolle.

Valmistuslaatu: 8,5

Viimeistely on luokassaan hyvällä tasolla.

Sisätilojen suunnittelu: 8,3

Tavaratila on reilun kokoinen ja hyvin toteutettu.

Luokkansa paras: 8,0

A on laadukas kaupunkiauto. Kilpailuvalttina ovatkin laatu ja ominaiduudet, ei niinkään hinta.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin