Autoarvio: Koeajossa Nissan Qashqai 2.0 Tekna 4x4 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Nissan Qashqai 2.0 Tekna 4x4

Autoarvio: Koeajossa Nissan Qashqai 2.0 Tekna 4x4

Qashqai on tarjolla sekä etuvetoisena että nelivetoisena versiona. Qashqain 200 mm:n maavara on tavanomaisia henkilöautoja suurempi ja hieman Nissan Muranoa muistuttavassa ulkonäössä on katumaasturimaisia piirteitä. 

Niin bensa- kuin dieselmoottoreita on tarjolla kaksi. 1,6-litraisessa bensakoneessa on tehoa 84 kW/115 hv ja 2,0-litraisessa 104 kW/141 hv. Renaultin 1,5-litraisessa dieselissä on 78 kW/106 hv ja myöhemmin tulevassa 2,0-litraisessa 110 kW/150 hv. 2,0-litraisen bensakoneen yhteydessä saa CVT-automaattivaihteiston. Manuaalivaihteisissa on 6 vaihdetta 1,6-litraista lukuun ottamatta. 

Koeajettu 2,0-litrainen bensamoottori on pitkäiskuinen ja sellaiseksi tyypillinen puurtaja. Erityistä terävyyttä reagoinnista ei kuitenkaan löydy. Joka tapauksessa moottori ajaa asiansa ongelmitta arkisena käyttömoottorina. Kuutosvaihteella kiihtyvyys on moottoritienopeudessakin vaisua.

Qashqain joustovarat ovat pitkät, mikä tulee esille myös runsaana kallistelemisena. Suuntavakavuus on hyvä. Sähköisesti tehostettu ohjaus vaikuttaa tunnokkaalta aivan keskialuetta lukuun ottamatta, mutta tuntuma on hieman keinotekoista eikä todellinen yhteys pyörien asentoon välity kunnolla. Jousitusmukavuus on kaikilta osin tavanomaista parempi. Nelivetomallin voimansiirto on samankaltainen kuin X-Trail -maasturissa ja veto takapyöriin kytkeytyy monia muita järjestelmiä viiveettömämmin. 

Rengasmelu on varsinkin karkeilla pinnoilla voimakasta. Moottorin ääni on kiihdytyksissä karkea, mutta tasaisessa nopeudessa moottori on hiljainen. Tuulen suhinat eivät häiritse.

Suorituskyky: 8,6

2,0-litrainen bensamoottori on sitkeä puurtaja, mutta ei tarjoa räjähtävää suorituskykyä.

Mukavuus: 8,2

Tekna-varustelu on runsas niin mukavuus- kuin turvallisuusvarusteiden osalta. Takaistuintilat eivät ole kovin väljät. Etuistuimet ovat hyvät. Lämmityslaite on pienitehoinen.

Luotettavuus: 7,8

Kolariturvallisuus on viiden tähden tasoa. Luotettavuus on keskimääräinen.

Ajomiellyttävyys: 7,7

Suuntavakavuus on hyvä, mutta ohjaus kaipaisi parannusta. Jousitusmukavuus on varsin hyvä. 200 mm maavara parantaa etenemiskykyä. Rengasmelu on voimakasta. Näkyvyys taakse on heikko.

Ulkonäkö: 6,6

Katumaasturia mukaileva ulkonäkö erottuu, mutta poikkeuksellisen tyylikäs se ei ole. Sisätilojen muotoilu on yksinkertaisen selkeää.

Polttoaineen kulutus: 7,4

Kulutus nousee korkeahkoksi.

Valmistuslaatu: 7,4

Sisustus on tasokkaasti viimeistelty. Teknan istuinten keskiosan keinonahka jakaa mielipiteitä.

Sisätilojen suunnittelu: 8,5

Tavaratila on tuntuvasti viistoperäisiä perheautoja suurempi. Monikäyttöratkaisut ovat yksinkertaisinta mallia. Säilytyslokeroita matkustamossa on runsaasti.

Luokkansa paras: 7,8

Qashqain ominaisuuksista ei nouse helmiä eikä suuria puutteita. 2,0-litraisen nelivetomallin hinta nousee melko korkealle.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin